Comunicat de presă - Fundația Orange

•  Comunicate
239 afişări

Fundația Orange anunță câștigătorii programului de finanțare 'Lumea prin culoare și sunet' ediția 2014

cc836352-3e66-4d1c-bed9-b8577d0148e4

București, 6 mai 2014. Fundația Orange România a desemnat câștigătorii programului de finanțare 'Lumea prin culoare și sunet' ediția 2014.

Cu un buget total în valoare de 357.724 de euro, fondul 'Lumea prin culoare și sunet' oferă proiectelor câștigătoare ale ediției 2014 finanțări de până la 50.000 de euro.

Proiectele câștigătoare vizează teme precum detectarea și tratamentul precoce al deficiențelor de auz, integrarea persoanelor cu deficiențe de auz și/sau de văz în comunitate, prin facilitarea accesului la educație, cultură și sănătate.

Câștigătorii au fost aleși de către Consiliul Director al Fundației Orange în urma unui proces de selecție realizat pe baza următoarelor criterii de evaluare: caracterul inovator, componenta digitală, relevanța și coerența proiectului, durabilitatea (rezultate concrete și sustenabilitate), impactul (număr de beneficiari), contribuția (financiară sau în natură) din partea candidaților precum și experiența anterioară de lucru a aplicantului.

Astfel, anul acesta au fost desemnați nouă câștigători ai programului 'Lumea prin culoare și sunet': Organizația Salvați Copiii, Fundația pentru Educație și Dezvoltare MediaPro, Muzeul Național de Artă al României, Asociația Junior Achievement România, Asociația Audiosofia, Fundația Sense Internațional, Liceul Special Moldova Târgu Frumos, Asociația Young Goldfish, Asociația pentru Dezvoltare Urbană.

'Câștigătorii din acest an sunt organizații solide ce vor implementa proiecte complexe și inovatoare care vor veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități de auz sau de văz. Suntem încrezători că proiectele selectate prin programul de finanțare al Fundației Orange vor aduce o contribuție importantă la îmbunătățirea vieții acestor persoane, ajutându-le să se integreze în societate.', a declarat Dana Deac, Președintele Consiliului Director al Fundației Orange.

Consiliul Director al Fundației Orange este format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary-Lisa Durban, Gérard de Maupeou, Ionuț Sibian, Mirela Bosoi, Veronica Dogaru.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange România este o organizație non-guvernamentală care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Împreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, Fundația Orange dezvoltă proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială în beneficiul persoanelor cu dizabilități de auz și/sau de vedere.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro

Scurtă descriere a organizațiilor și proiectelor câștigătoare — ediția 2014:

Organizația Salvați Copiii cu proiectul 'E-sight'. Scopul proiectului îl reprezintă facilitarea integrării în societate a copiilor cu deficiențe de vedere, prin implicarea acestora în activități menite să îi educe în folosirea tehnologiei, să le dezvolte creativitatea și să le crească încrederea de sine.

(223.400 lei)

Fundația pentru Educație și Dezvoltare MediaPro, cu proiectul 'Atinge. Ascultă. Cunoaște'. Proiectul are ca scop crearea unei aplicații pentru mobil care va transmite știri și informații în format audio, dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere. (224.970 lei)

Muzeul Național de Artă al României cu proiectul 'ART Mobile'. Proiectul urmărește îmbunătățirea accesului persoanelor cu deficiențe de auz și/sau de văz la informația culturală, oferind prin intermediul website-ului muzeului acces adaptat la un tur interactiv al colecțiilor de artă, prototipuri tactile și aplicații mobile. (224.550 lei)

Asociația Junior Achievement România cu proiectul 'Vreau să știu'. Proiectul urmărește introducerea de cursuri de orientare profesională în 7 licee speciale pentru tineri cu deficiențe de auz, menite să faciliteze accesul acestora la o paletă mai largă de profesii. (133.000 lei)

Asociația Audiosofia cu proiectul 'Baby hearing', care urmărește reducerea numărului de copii afectați de lipsa auzului, prin crearea unui cabinet de screening auditiv neonatologic în cadrul a cinci spitale din România, în vederea diagnosticării și intervenției medicale timpurii. (189.840 lei)

Fundația Sense Internațional cu proiectul 'Sens pentru viață'. Proiectul își propune crearea a două centre vocaționale în Arad și Timisoara și crearea unei rețele naționale (ce include centrele existente în București, Galați și Iasi) de servicii de consiliere și orientare vocațională pentru tinerii cu deficiențe de auz și/sau de văz, în scopul facilitării incluziunii lor profesionale. (226.296 lei)

Liceul Special Moldova Târgu Frumos cu proiectul 'Culori dincolo de umbre'. Scopul proiectului îl reprezintă crearea unei camere multisenzoriale în care se va utiliza stimularea multisenzorială ca parte a terapiilor efectuate elevilor cu deficiențe de văz sau deficiențe asociate, pentru a crește ritmul de recuperare. (95.519 lei )

Asociația Young Goldfish cu proiectul 'Călătorie în lumea mea'. Proiectul își propune creșterea abilităților de comunicare și relaționare și stimularea încrederii de sine a tinerilor cu deficiențe de vedere, care vor participa la diferite activități creative împreună cu tineri cu o dezvoltare normală. (225.000 lei)

Asociația pentru Dezvoltare Urbană cu proiectul 'Pas de elefant'. În cadrul proiectului vor fi create programe software care vor transforma grafice și formule din fizică sau chimie în documente audio necesare elevilor cu deficiențe de vedere. (67.185 lei)

Proiectele vor fi implementate în perioada mai 2014 — iulie 2015.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează