COD GALBEN: 28-09-2020 ora 11 Intre 28 septembrie, ora 18:00 - 29 septembrie, ora 12:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ COD PORTOCALIU: 29-09-2020 Intre 09:30 si 11:00 se va semnala averse care vor depăși local 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului in Județul Galaţi, Județul Vrancea, Județul Vaslui;

Medicii de familie discuta online cu părinţii despre vaccinare

În cadrul Săptămânii Internaţionale a Vaccinării, organizată la nivel naţional de Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF), la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), medicii de familie lansează o provocare tuturor părinţilor din România, oferindu-le posibilitatea să discute online pe platforma EduMedical.ro cu specialişti în vaccinologie.
Medicii discuta cu pacienţii despre vaccinare, dezbat cele mai importante informaţii, analizează temerile majore ale părinţilor în vaccinarea copiilor tocmai pentru că părinţii să fie înarmaţi cu informaţii pertinente şi sigure despre vaccinare.
În cadrul discuţiei online pe platforma www.edumedical.ro (un portal dezvoltat sub egida SNMF), pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat în trecut întrebări despre vaccinare pentru că părinţii să primească răspunsurile de care au nevoie de la specialişti la nivel naţional în vaccinologie.
'Vacinarea salvează milioane de vieţi în fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate şi un drept al fiecăruia dintre noi. De aceea ne informăm pacienţii despre adevărurile legate de vaccinare', dr. Rodica Tanasescu, preşedinte SNMF.
'Noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare şi să le spunem oamenilor că au la îndemâna o metodă sigură, cu care pot preveni boala şi care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoţii, chinuri şi complicaţii. Responsabilitatea aparţine însa, în mare măsură, şi părinţilor, deoarece ei decid viitorul copiilor lor şi trebuie să-şi cântărească în mod responsabil deciziile', dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte SNMF.
Contact: Anamaria Blanaru

*** Despre Societatea Naţională de Medicină Familiei:
Societatea Naţională de Medicină Familiei îşi propune ca scop: dezvoltarea şi afirmarea specialităţii de medicină familiei, reprezentarea, susţinerea şi protejarea intereselor cu caracter profesional, ştiinţific, legislativ, juridic, şi promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale în toate judeţele şi peste 6000 de membri.
Mai multe pe http://www.snmf.ro

*** Despre EduMedical.ro:
EduMedical.ro este un portal dezvoltat sub egida SNMF, dedicat informării pacienţilor. Portalul a susţinut discuţii medic-pacient, conferinţe online în care pacienţii se pot înregistra anonim pentru a adresa întrebări specialiştilor şi ateliere adresate pacienţilor. Portalul este dezvoltat cu susţinerea Data Center Solutions S.R.L.
Mai multe pe http://www.edumedical.ro/.