Comunicat de presă - Primăria Sibiu

 •  Comunicate
225 afişări

Comunicat de presă 1 aprilie 2014

61b48eec-0ac9-4aee-a44a-a36b8b2c5ee1

Subiect: Tursib contractează un nou credit BERD pentru construcția noii autobaze

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, SC Tursib SA și Primăria Municipiului Sibiu au semnat marți, 1 aprilie documentele aferente noului credit contractat de societatea de transport public din Sibiu pentru construcția noii autobaze.

Contractul pentru noul credit a fost semnat între BERD, reprezentată prin Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru infrastructură municipală și de mediu și SC Tursib SA, reprezentată prin directorul general Adrian Popa. Primarul Klaus Iohannis a semnat Acordul de Sprijin Municipal în calitatea sa de reprezentant al Municipiului Sibiu, sprijinind astfel societatea de transport public local în contractarea acestui credit.

Valoarea creditului contractat este de 4,8 milioane de EURO. Perioada de grație pentru acest credit este de 1 an, rambursarea sumei împrumutate fiind eșalonată în 18 rate trimestriale.

Noua autobază Tursib primește astfel finanțarea pentru execuția lucrărilor de construcție propriu-zise. Aceasta va include un busport (spațiu de garare), o stație de alimentare cu carburant, o spălătorie, o stație pentru inspecții periodice, ateliere și o clădire administrativă.

Autobaza va fi amenajată pe un teren în suprafață de 33.400 de metri pătrați situat în zona industrială vest, la intersecția străzii Munchen cu strada Barcelona. Terenul a fost obținut de Tursib în 2011, în urma unui schimb de terenuri efectuat între societatea de transport public local și Municipiul Sibiu.

Parteneriatul dintre Municipiul Sibiu și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare continuă astfel. Primăria Sibiu a contractat până în prezent trei împrumuturi de la BERD pentru investiții în infrastructura orașului însumând 36,5 milioane de euro. La acestea se adaugă un credit BERD contractat de Tursib în anul 2006 pentru achiziția a 35 de autobuze.

Mirela Gligore

Șef Serviciu Presă și Comunicare

Primăria Municipiului Sibiu

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres