Comunicat de presă - Consiliul Județean Tulcea

 •  Comunicate
50 afişări

Expoziție: 'Arta și civilizația romană - un limbaj comun în antichitate', la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea

6f44d2e9-4258-4c80-b310-67d080bf0564

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, a participat, joi, de la ora 15.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din parcul Monumentului Independeței din Tulcea, la vernisajul expoziției 'Arta și civilizația romană — un limbaj comun în antichitate', realizată în cadrul unui proiect european implementat de Consiliul Județean Tulcea și parteneri din zece țări.

'Prin acest proiect susținut cu fonduri europene noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, ne aplecăm asupra trecutului istoric și a moștenirii culturale dintr-un spațiu transnațional, cu un element comun: Marea Neagră. Vrem să ne punem în valoare patrimoniul, vrem să ne promovăm cultura, vrem să ne facem cunoscuți și, iată, a apărut această oportunitate: un proiect finanțat prin Programul Operațional Comun 'Bazinul Mării Negre', Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat', a spus vicepreședintele Strat.

Această expoziție a fost realizată în cadrul proiectului 'Marea Neagră — Unitate și diversitate în Antichitatea Romană', în cadrul căruia Consiliul Județean Tulcea are ca parteneri muzeele din Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Turcia.

Despre proiect

Proiectul are o valoare totală de 385.483,06 euro, iar perioada de implementare este de 24 de luni. La finalul proiectului, în anul 2015, va exista o rețea de instituții științifice, culturale, cu funcții administrative la nivelul țărilor implicate în proiect care să dezvolte acțiuni comune pentru cunoașterea și promovarea moștenirii culturale romane din bazinul Mării Negre. În plus, proiectul aduce și importante rezultate concrete pentru cultura din județul Tulcea: va fi dotat spațiul expozițional de la Muzeul de Istorie și Arheologie, laboratorul de restaurare și a fototeca Institutului de Cercetări Eco Muzeale, dar și baza arheologică Ibida — Slava Rusă.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres