Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Cea de-a cincea ediţie a campaniei 'Student bun de Crăciun' la Universitatea din Bucureşti

În preajma Sărbătorii Naşterii Domnului, studenţii Universităţii din Bucureşti şi-au propus să aducă mai multă bucurie, gânduri bune şi ajutor celor mici, celor nevoiaşi, sau pur şi simplu celor care vor se bucure de sărbătorile de iarnă.

Campania Student bun de Crăciun, aflată la cea de-a cincea ediţie, reuneşte mai multe evenimente de factură socială şi caritabilă, organizate de studenţii Universităţii din Bucureşti, printre care: strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi sau din centrele de plasament, colectarea şi împărţirea cadourilor pentru persoanele nevoiaşe sau ajutorarea unor studenţi defavorizaţi.

Astfel, şi în acest an, mai multe asociaţii studenţeşti din cadrul UB şi-au făcut publice campaniile umanitare pe care le desfăşoară. Printre campaniile organizate se numără:

Moş Nicolae revine la Universitatea din Bucureşti!

Campania este realizată de Universitatea din Bucureşti împreună cu voluntarii de la Asociaţia Team-Work şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Călăraşi (D.G.A.S.P.C.).

Scopul acestei ediţii a campaniei umanitare este de a colecta jucării, cărţi, dulciuri, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale educaţionale, rechizite etc. pentru copiii şi tinerii instituţionalizaţi, în număr de 104, din cadrul Centrului de Plasament 'Sfântul Ştefan' din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi.

Donaţiile se pot face până joi, 4 decembrie 2014, la sediul Facultăţii de Drept (Bulevardul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), parter, Biroul de Relaţii Externe sau etaj 2, Serviciul de Relaţii Publice.

Campania se încheie pe 5 decembrie 2014, când va fi organizată deplasarea voluntarilor care vor oferi cadourile, într-un cadru de sărbătoare de iarnă, copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi.

Contact campanie 'Moş Nicolae revine la Universitatea din Bucureşti':
Coordonator eveniment: Ionuţ Nicolae | ionut.nicolae@externe.unibuc.ro

Concertul Caritabil de Colinde 'După Datini Colindăm'

Concertul va avea loc sâmbătă, 13 decembrie 2014, de la ora 17:00, la Biblioteca Naţională a României (Bd. Unirii, nr. 22) şi este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă, Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) şi Biblioteca Naţională a României.

În deschiderea concertului va cânta Paula Seling, care va fi urmată de Corul de Copii şi Tineret 'Symbol', de Corul Psaltic 'Tronos' al Patriarhiei Române şi Corul ASTO 'Cantus Domini' al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a UB. De asemenea, actriţa Ana Calciu va avea un program special în cadrul evenimentului.

Intrarea la concert este liberă. Banii strânşi din donaţii vor fi folosiţi în proiectele sociale ale Fundaţiei 'Bucuria ajutorului', în cadrul căreia funcţionează Centrul de zi pentru copii 'Sfântul Stelian', Filiala Urlaţi.

La concert sunt aşteptaţi toţi iubitorii de colinde tradiţionale.

Contact Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi:
Preşedinte ASTO: Alin Stoica | stoicaalingeorge@yahoo.com | asto@ftoub.ro

Serata de Crăciun, proiect caritabil al Asociaţiei Studenţilor la Istorie 'Dacia'

Aflat la cea de-a X-a ediţie, 'Serata de Crăciun' este un proiect caritabil desfăşurat de Asociaţia Studenţilor la Istorie 'Dacia' pentru copiii care sunt lipsiţi de sprijinul material al familiei. În cadrul proiectului, copiii aflaţi în plasament la Complexul de Servicii Sociale 'Sfântul Nicolae', vor primi alimente, materiale şcolare, dulciuri, hăinuţe şi jucării din partea voluntarilor.

Pentru a le oferi celor mici clipe de bucurie, anul acesta Serata de Crăciun va cuprinde evenimente precum:

* Donarea de sânge la spitalul Floreasca (25 noiembrie - 8 decembrie)

* Seara de film la Cinema Patria (2 decembrie, ora 19:00)

* Împărţirea de prăjituri şi băuturi calde (2-10 decembrie 2014)

* Împodobirea bradului de Crăciun (4 decembrie 2014)

* Târg de produse handmade (8-9 decembrie) la Facultatea de Istorie

* Licitaţie de produse la Merci Charity Boutique (8 decembrie, ora 19:00)

* Petrecerea de Crăciun (9 decembrie 2014) în Hangover Club.

Evenimentul central al Seratei va avea loc pe data de 11 decembrie 2014, ora 14:00, la Facultatea de Istorie - o serbare de Crăciun, acompaniată de colinde, teatru de păpuşi şi voie bună. Copiii se vor bucura de prezenţa lui Moş Crăciun, cel care le va oferi cadourile mult aşteptate.

Contact Asociaţia de Istorie 'Dacia':
Coordonator campanie: Alexandru Chiriac | alex.costin.chiriac@gmail.com

Campania Umanitară Smile, un proiect ASLS

Continuând tradiţia anilor trecuţi, ASLS România îşi propune să dea o mână de ajutor Moşului şi să aducă un zâmbet pe chipul copiilor de la Centrul de Plasament 'Sfânta Macrina'.

În perioada 24 noiembrie -12 decembrie 2014, infodesk-urile din cele două sedii ale Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine - Pitar Moş şi Edgar Quinet - aşteaptă cuminţi donaţii. În schimbul acestora, voluntarii albaştri au pregătit obiecte handmade, prăjituri şi un ceai cald, pe care le vor oferi, bineînţeles, însoţite de un zâmbet. De asemenea, la uşa albastră din Pitar Moş pot fi făcute şi donaţii materiale - jucării, rechizite, articole vestimentare, şi orice altceva ar putea însenina ziua unui copil, şi l-ar putea face să zâmbească.

Contact ASLS:
Preşedinte ASLS: Alexandru Streinu | alexandru.streinu@asls.ro

Festivalul cultural 'Artă-n dar!' al Asociaţiei Studenţilor la Matematică şi Informatică

Asociaţia Studenţilor la Matematică şi Informatică (ASMI) organizează în perioada 8-11 decembrie 2014 un festival cultural cu scop caritabil compus din seri dedicate manifestărilor creativităţii umane în prezent: teatru, muzică şi film. Finalitatea evenimentului o reprezintă strângerea de fonduri pentru sprijinirea financiară a studenţilor defavorizaţi din cadrul facultăţii.

Festivalul se desfăşoară după următorul program:

* Luni, 8 decembrie 2014, ora 20:00 - Seară de muzică în Club Colectiv

* Marţi, 9 decembrie 2014, ora 18:30 - Seară de boardgames la Nexus

* Miercuri, 19 decembrie 2014, ora 18:30 - Seară de teatru la Teatrul Elisabeta

* Joi, 11 decembrie 2014, ora 19:00 - Stand-up comedy la Arena Pub

De asemenea, ASMI desfăşoară în această perioadă o acţiune de colectare de cărţi pentru biblioteca Spitalului de Pediatrie ,,Marie Curie'. Donarea unei cărţi reprezintă un ajutor în plus în dezvoltarea micuţilor, atât de dornici de cunoaştere.

Orice fel de carte, fie ea nouă sau veche, este binevenită. Membrii ASMI vor fi la standul din holul Facultăţii de Matematică şi Informatică (Str. Academiei, nr. 14) în fiecare pauză, între orele 12:00 şi 16:00, pentru a prelua donaţiile.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/asmi.ub

Contact:
Donaţii carte: Ilie Maria-Alexandra | e-mail: ilie_maria_alexandra@yahoo.com
Preşedinte ASMI - Informatică: Eduard Mastacan | eduard.mastacan@as-mi.ro
Preşedinte ASMI - Matematică: Andreea Popa | andreea.popa@as-mi.ro

Târgul de Crăciun al asociaţiei studenţeşti AERS
Cu prilejul Sfintei sărbători a Naşterii Domnului, asociaţia studenţească de 'Afaceri, Etică şi Responsabilitate Socială' organizează o campanie umanitară care are ca scop dăruirea de cadouri celor peste 600 de tineri cu dizabilităţi şi foarte săraci de la Şcoala Specială Profesională nr. 3 din Bucureşti şi celor peste 30 de copii săraci de la Fundaţia Chance for Life.

Cu această ocazie, AERS organizează un Târg de Crăciun care va fi deschis până pe 4 decembrie 2014, la sediul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri (?os. Panduri, nr. 90-92) - hol central, parter, între orele 10:00-16:00. Voluntarii aşteaptă participanţii cu dulciuri, felicitări, cărţi, bijuterii, decoraţiuni şi alte chilipiruri.

Banii strânşi din vânzări şi donaţii vor fi folosiţi pentru a realiza pachete cu alimente care cu siguranţă le vor face sărbătorile de iarnă mai frumoase copiilor de la ?coala de Arte şi meserii nr. 3 din Bucureşti.

Târgul de Crăciun urmează seria campaniilor organizate de AERS pentru ajutorarea copiilor şi a celor nevoiaşi. O altă campanie de donaţii încheiată cu succes a fost şi cea din preajma sărbătorii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril din 8 noiembrie 2014, când studenţii şi cadrele didactice din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri au strâns 28 de saci cu îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării pentru enoriaşii defavorizaţi ai Parohiei Sf. Ilie Grant din cartierul Crângaşi.

Contact:
Coordonatori AERS: Prof. univ. dr. Paul Marinescu, prof. univ. dr. Sorin-George Toma | aers_faa@yahoo.combit.

Prin petrecaritabilitate putem ajuta, în preajma Crăciunului, victime ale violenţei în familie ale Aşezământului Social 'Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril' din Comuna Slobozia, Judeţul Giurgiu.

Aceste persoane nu au posibilitatea de a se întreţine din cauza stării de sănătate fizică şi psihică precară, nu pot accesa serviciile sociale publice din cauza lipsei actelor, lipsei unui domiciliu stabil şi necesită atât îngrijire permanentă şi recuperare, cât şi reintegrare socială.

Petrecerea Caritabilă a avut loc pe data de 3 decembrie 2014, ora 21:00, la Fratelli Social Club.

Contact:
Coordonator: Răzvan Furdui

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.