Comunicat de presă - Asociația Culturală Macondo

 •  Comunicate
123 afişări

Liceenii au o materie în plus: educația cinematografică!

52386076-0705-42ab-9bb3-359f5f8cada9

Cinema-Edu aduce din nou filmele de calitate în programa extra-curriculară a liceenilor. Aflat la cea de-a patra sa ediție, proiectul este dezvoltat de Asociația Culturală Macondo și sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei.

Liceenii din aproape 80 de licee bucureștene și din alte șapte localități din țară vor viziona anul acesta șase filme în perioada februarie — iunie 2014. Primele vizionări din acest an vor avea loc pe data de 24 februarie la Noul Cinematograf al Regizorului Român și la Institutul Italian de Cultură ' Vito Grasso' pentru filmul ' Io e te'/Eu și tu', cel mai recent film al marelui maestru Bernardo Bertolucci. Scenariul gravitează în jurul creativității și al relațiilor de comunicare, care adesea pot fi dificile, inclusiv între frați. Institutul Cervantes, pe data de 25 februarie, găzduiește filmul 'El Bola' ('Bila'), o poveste despre o prietenie care are puterea de a-l transforma pe Pablo, un băiat de 12 ani cu o situație familială dificilă.

Proiectul își propune să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul european și național, susținând discuții și dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociația Culturală Macondo organizează proiecțiile Cinema-Edu încă din 2010, reușind să dezvolte primul proiect de educație cinematografică din România în această manieră. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene și independente, cu un vocabular format pentru înțelegerea acestor producții, ce provoacă spiritul critic și creativ.

În perioada 2008 — 2012 procentul de spectatori pentru producțiile europene și românești a fost în scădere, cu aproape 90% dintre spectatori preferând doar filmele americane, conform unui raport CNC. Prin Cinema-Edu încurajăm liceenii să fie mai aventuroși în alegerea filmelor pe le văd.

Fiecare film Cinema-Edu este însoțit de un ghid de discuție și analiză, dedicat atât elevilor, cât și profesorilor care pot continua dezbaterile din sălile de proiecție și la școală, în orele de dirigenție. Pe parcursul acestui an, liceenii sunt invitați în spații culturale precum Institutul Cervantes, sau Institutul Cultural Italian, Biblioteca Națională, Cinema Elvira Poescu și Noul Cinematograf al Regizorului Român, cu invitați speciali și surprize pregătite pentru Săptămâna 'Să fim mai buni, să știm mai mult' din perioada 7—11 aprilie.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul oficial al proiectului Cinema-Edu și site-ul Asociației Culturale Macondo.

Alte localități participante în proiect, pentru perioada februarie — iunie 2014: Toplița, Corabia, Toplița, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia.

Parteneri: Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Național al Cinematografiei, Institutul Cervantes, Institutul Italian de Cultură ' Vito Grasso', Biblioteca Națională a României, Institutul Francez al României, Love Plus.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres