Comunicat de presă - ANRP

 •  Comunicate
75 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ 13 ianuarie 2014

31b319be-85c8-47f8-96ee-470fd32f6772

ANRP a suspendat activitatea Comisiei județene Constanța pentru aplicarea Legii nr. 9/1998

În data de 10 ianuarie 2014, ANRP a suspendat activitatea Comisiei județene Constanța pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 pentru o perioadă de șase luni.

Suspendarea activității acestei Comisii s-a făcut în baza prevederilor art. II1 din OUG nr. 10/2013, aprobată, cu modificări și completări prin Legea nr. 287/2013 și a avut în vedere constatările în urma unui control efectuat, în decembrie 2013, de specialiștii ANRP la Instituția Prefectului — Județul Constanța, care coordonează lucrările comisiei.

În urma verificărilor dispuse de ANRP au reieșit grave disfuncționalități în funcționarea Comisiei Județene Constanța pentru aplicarea Legii nr. 9/1998. În numeroase cazuri, Comisia tehnică de evaluare a procedat la evaluarea unor bunuri în plus, iar în baza rapoartelor neconforme Comisia Județeană a propus acordarea de compensații bănești necuvenite persoanelor îndreptățite.

Pe perioada suspendării activității, Comisia județeană urmează a lua o serie de măsuri propuse de Autoritate, printre care: determinarea diferențelor dintre valoarea bunurilor abandonate în Bulgaria, pentru care se cuvenea acordarea de compensații, și valoarea bunurilor pentru care s-au acordat despăgubiri, indicarea persoanelor responsabile de existența acestor diferențe, elaborarea unor proceduri interne de lucru.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres