Comunicat de presă - 09 decembrie 2013

Conferinţa 'Summitul de la Vilnius - Implicaţii şi consecinţe pentru România'.

Fundaţia Europeană Titulescu a organizat astăzi, 09 decembrie 2013, un eveniment deosebit dedicat celor mai recente evoluţii din cadrul regiunii est-europene, conferinţa 'Summitul de la Vilnius - Implicaţii şi consecinţe pentru România'.
Dezbaterea a fost moderată de către Preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu, Adrian Năstase, şi a reunit reprezentanţi ai mediului instituţional, ai mediului diplomatic, analişti ai politicii externe, jurnalişti, experţi în relaţii internaţionale. În cadrul evenimentului au fost susţinute intervenţii de către Radu Podgorean, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe, Adrian Marius Dobre, Secretar General al Fundaţiei Europene Titulescu, George G Potra, Director al Fundaţiei Europene Titulescu, Simona Soare, cercetător, şi jurnaliştii Dan Cărbunaru, Viaceslav Samoşkin, Corneliu Vlad şi Radu Toma.
Alături de aceste personalităţi şi voci avizate în domeniu, evenimentul i-a avut ca invitaţi speciali pe reprezentanţii Ambasadelor Poloniei, Ucrainei, Republicii Moldova şi Ungariei, fapt care a consolidat necesitatea organizării unei astfel de dezbateri.
Ceea ce s-a obţinut la Vilnius, dar şi ce nu a putut fi fructificat, scenarii de viitor, analize privind implicaţiile asupra României şi Uniunii Europene, problema modernizării versus cea a democratizării, succesul sau insuccesul Summitului, toate acestea au fost discutate şi analizate în profunzime de cei prezenţi la evenimentul organizat la Casa Titulescu.