Comunicat de presă - Asociația ARIPI SPRE VIAȚĂ

•  Comunicate
99 afişări

Asociația ARIPI SPRE VIAȚĂ a finalizat cu succes proiectul 'Inimi Mari Pentru Zâmbetele Celor Mici'

d5879fd8-2330-4626-9c9b-87186ec20d96

București, 25 noiembrie 2013: 'Inimi mari pentru zâmbetele celor mici' este proiectul Asociației ARIPI SPRE VIAȚĂ, implementat în Clinica de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni, aducând îmbunătățiri semnificative în condițiile de tratare a copiilor și tinerilor internați în acest institut.

'Prin acest proiect s-a urmărit normalizarea condițiilor de tratare și vindecare pentru copiii și tinerii afectați de cancer, așa cum le găsim în oricare dintre clinicile europene cât și creșterea confortului psihic deoarece pentru cei bolnavi, perioadele de internare sunt lungi și greu de îndurat. Am venit cu soluții concrete în vederea realizării unor condiții sigure și corecte pentru obținerea unor rezultate maxime, precum și pentru evitarea unor consecințe ce-i pot influența pe copii pentru tot restul vieții', declară Nicoleta Vlad, Președintele Asociației ARIPI SPRE VIAȚĂ.

'Inimi Mari Pentru Zâmbetele Celor Mici' a reușit să strângă suma de 95.000 de euro, bani folosiți pentru reabilitarea, renovarea, modernizarea și dotarea a 6 saloane și 3 rezerve din cadrul secției de pediatrie a Institutului Clinic Fundeni, poziționate la etajul 6, corp A1, partea dreapta. Prin acest proiect s-a reușit schimbarea fundamentală a condițiilor în care erau tratați copiii bolnavi de cancer. Rezultatele vorbesc de la sine, astfel că, înainte de începerea proiectului exitau două grupuri sanitare, unul pentru fete și altul pentru băieți, cu câte 3 toalete și 2 dușuri la un număr de 42 de paturi ocupate. Împreună cu conducerea spitalului s-a considerat că se impune o schimbare radicală, conform standardelor europene, iar în acest sens, pentru diminuarea semnificativă a riscului de infecții s-a construit în fiecare salon câte un grup sanitar propriu. Lucrările de renovare au continuat cu schimbarea ferestrelor PVC, ușilor, instalațiilor termice, electrice, sanitare și înlocuirea corpurilor de iluminat. Pentru protejarea de infecții și bacterii a micuților pacienți, în locul faianței, s-au acoperit pereții în întregime cu tapet antibacterian, iar pe jos, după înlăturarea linoleumului existent, s-a montat covor PVC antibacterian, conform noilor norme de funcționare.

În cele 3 rezerve s-au montat plinte Linea pentru aspirație, vacuum și oxigen pentru monitorizarea cazurilor grave.

'Proiectul Asociației ARIPI SPRE VIAȚĂ reprezintă un pas spre normalitate și a permis îmbunătățirea calității serviciilor medicale din Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni. Cele 6 saloane și 3 rezerve au fost renovate complet și dotate cu grup sanitar propriu, iar 3 rezerve au fost echipate cu aparatură specifică îngrijirii bolnavilor critici. În numele echipei medicale și a micilor noștri pacienți multumesc tuturor celor care au permis realizarea acestui proiect și multumesc în mod special doamnei Nicoleta Vlad inițiatoarea și sufletul acestei acțiuni', declară Dr. Anca Colița, Șef Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni.

'Nu vă pot spune ce sentimente de emoție și împlinire trăiesc! Prin acest proiect am reușit creșterea ratei de supraviețuire de până la 80%. Mulțumesc tututor celor care ne-au onorat cu încrederea, acum, mai mult ca niciodată vă asigur că vom continua să sprijinim eforturile remarcabile pe care medicii din Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni le fac pentru salvarea celor peste 5.000 de copii internați anual aici, 600 de copii bolnavi de leucemie, cancere și alte boli grave, fiind clinica cu cea mai mare adresabilitate în privința cancerelor la copii de la noi din țară', adaugă Nicoleta Vlad, Președintele Asociației ARIPI SPRE VIAȚĂ.

Bugetul final de 95.000 de euro a fost adunat în urma campaniilor desfășurate astfel:

Campania desfîșurată în perioada decembrie 2010 — martie 2011 a avut ca rezultat suma de 45.000 euro

Campanie desfășurată în perioada decembrie 2011 — iunie 2012 a avut ca rezultat suma de 47.000 euro

Campanie desfășurată în perioada martie 2013 — iunie 2013 a avut ca rezultat suma de 3.000 euro

Despre Asociația ARIPI SPRE VIAȚĂ

Asociația ARIPI SPRE VIAȚĂ a fost înființată în ianuarie 2010, iar prin proiectele desfășurate dorește îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor afectați de leucemie, cancere și alte boli grave, ajutând la salvarea lor. Prin dăruire și atitudine, ajutor umanitar și responsabilitate, încurajare și speranță, transparența tuturor acțiunilor noastre Asociația ARIPI SPRE VIAȚĂ acționează pentru sănătatea copiilor și binele familiilor lor.

www.aripispreviata.ro

Trimite-ne comunicatul tau