Comunicat de presă - Senatorul PNL Sorin Ilieșiu

•  Comunicate
144 afişări

DECLARAȚIE POLITICĂ citită în plenul Senatului în 29 octombrie 2013 de Sorin Ilieșiu, senator PNL de Sibiu

77dbb095-932d-4dfb-94f1-3ab56cc42d0b

Traian Băsescu: Spoliatorul PNȚCD?

Adevărata dreaptă politică din România este reprezentată de Partidul Național Liberal, dar și de ceea ce a mai rămas autentic în Partidul Național țărănesc Creștin Democrat. Dispariția partidelor istorice a fost misiunea celui mai important Moștenitor al Securității, așa cum a fost supranumit dl Traian Băsescu de către istoricul Marius Oprea.

În cazul PNȚCD, soluția dispariției a fost așa-zisa auto-eliminare din Parlament — misiune îndeplinită încă din anul 2000 și reconfirmată la toate alegerile care au urmat.

În cazul PNL soluția dispariției a fost fuziunea cu Partidul Democrat al d-lui Băsescu — misiune îndeplinită parțial în 2007 prin fuziunea partidului d-lui Băsescu cu un grup din PNL, respectiv PLD, compus din 30 de parlamentari, formându-se actualul PDL.

Scopul eliminării PNȚCD din Parlament a fost uzurparea locului pe care acesta l-ar fi ocupat de drept în Partidul Popular European după integrarea României în Uniunea Europeană.

Regret enorm că și eu am contribuit la farsa uzurpatorului Băsescu prin care acesta s-a legitimat ca fiind un autentic politican de dreapta: condamnarea crimelor comunismului, făcută în urma apelurilor mele începute în aprilie 2005, precum și a raportului neoficial al acestor crime pe care l-am redactat tot în 2005, imediat după ce dl Băsescu a declarat că nu va condamna crimele comuniste întrucât nu există un raport cu dovezi ale acestora.

Din păcate, liderii dreptei europene nu știu nici azi că dl Băsescu a recurs la o cinică farsă, adică la o condamnare fără nici un fel de urmări, foștii torționari comuniști având și azi pensii uriașe, de aproape zece ori mai mari, de exemplu, decât salariile medicilor rezidenți.

În concluzie: dl Băsescu a reușit, prin mascarada condamnării comunismului, să înșele atât liderii PPE cât și a electoratul de dreapta care, nedându-și seama că totul a fost o farsă, i-a asigurat un al doilea mandat de președinte.

Adevăratul simbol al anticomunismului și al Dreptei românești, Corneliu Coposu, s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea că tocmai dl Băsescu, inamicul anticomunismului și al Dreptei românești, s-a preschimbat în simbolul acestora.

Acum, dl Băsescu urmărește unificarea așa-zisei Drepte, respectiv fuzionarea partidulețelor domniei sale (Forța Civică și Partidul Mișcării Populare) cu falsul PNȚCD validat juridic de marionetele domniei sale în dauna adevăratului PNȚCD. Falsul PNȚCD controlat de dl Băsescu s-a aliat politic acum câteva luni cu Forța Civică a d-lui Băsescu. Scopul acestei fuziuni este încununarea mascaradei politice și transformarea miilor de sedii ale PNȚCD în viitoarele sedii ale Terminatorului PNȚCD, dl Traian Băsescu. ...S-ar răsuci definitiv în mormânt Corneliu Coposu!

29 octombrie 2013

Sorin Ilieșiu, senator PNL de Sibiu