Comunicat de presă - ANPR

 •  Comunicate
72 afişări

Întâlnirea conducerii ANRP cu reprezentanții autorităților locale din Buzău și Vrancea

4ff9d065-7467-481e-b990-0a71a9559b17

Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, George Băeșu, vicepreședinții ANRP, Alexandru Niculae și Sorin Lazăr, conducătorii direcțiilor de specialitate din Autoritate, s-au întâlnit, în data de 25 octombrie, la Buzău și Focșani, cu reprezentanții Instituțiilor prefectului, cu primarii și membrii comisiilor locale de inventariere din județele Buzău și Vrancea, cu care au discutat despre stadiul aplicării Legii nr. 165/2013.

La discuții au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale de Cadastru și ai Agenției Domeniilor Statului.

Reprezentanții autorităților locale au adresat numeroase întrebări și au solicitat interpretarea și clarificarea unor aspecte din noua lege a restituirilor. Ca și în alte județe din țară, principala problemă ridicată de autoritățile locale din Buzău și Vrancea a fost imposibilitatea finanțării serviciilor de măsurători topografice necesare activității de inventariere a terenurilor. În acest context, conducerea ANRP le-a transmis autorităților locale că se încearcă găsirea unor soluții legislative pentru ca primăriile cu disponibilități financiare reduse să beneficieze de fondurile necesare acestei activități.

Conducerea ANRP a avut în ultimele luni întâlniri similare și în județele Timiș, Arad, Caraș — Severin, Hunedoara, Cluj, Galați și Brăila. Seria reuniunilor de lucru despre aplicarea Legii nr. 165/2013 va continua și în perioada următoare.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres