COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Germana a produs mai puţină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar şniţelele şi cârnaţii încă depăşesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle.

Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creştere piaţa produselor care înlocuiesc carnea. Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani.

Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.

Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.

Producţia a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanţi adulţi din Africa.

Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.

Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, şi este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.

Statisticienii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.

Tendinţa de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnaţii, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Gabriela Badea) 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.