Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Inspectorii români şi bulgari, implicaţi în acţiunea de prevenire a pescuitului ilegal pe fluviul Dunărea, au confiscat într-o singură zi şase plase de pescuit nemarcate şi au scos din apă 21 de bucăţi de şiruri de carmace pentru sturioni, întocmind şi trei procese verbale de contravenţie, a anunţat, sâmbătă, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

"În data de 19.03.2019, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin Serviciul Regional Muntenia, împreună cu Agenţia Executivă pentru Pescuit şi Acvacultură din Bulgaria au efectuat o misiune comună în baza Planului de acţiune româno - bulgar pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul pescuitului. Această misiune s-a desfăşurat pe fluviul Dunărea în apele teritoriale ale României şi Bulgariei, insulele române şi bulgare, cât şi pe canalele adiacente în vederea combaterii actelor de braconaj piscicol", se menţionează într-un comunicat al ANPA remis AGERPRES.

Inspectorii din cadrul celor două agenţii au efectuat verificări privind respectarea prevederilor legislaţiei române şi bulgare în domeniul pescuitului comercial şi recreativ, iar în acest sens au fost inspectate 23 ambarcaţuni de pescuit care practicau pescuitul comercial, din care 20 cu pavilion bulgar şi 3 cu pavilion român şi au fost controlate 14 persoane care practicau pescuitul recreativ pe malul bulgar al Dunării.

"Verificările efectuate de echipa de control româno - bulgară au avut următoarele rezultate: confiscarea de plase de pescuit (setci) şi vârşe instalate la stănoagă, reperarea şi scoaterea din apă a 21 bucăţi de şiruri de carmace pentru sturioni cu 1.200 de cârlige montate, în dreptul km fluvial 543 (insula Vardim), identificarea şi ridicarea în vederea confiscării a 6 setci nemarcate, fiecare cu lungimea de 50 de metri şi ochiul plasei de 60 mm, încheierea a 3 procese verbale de contravenţie", conform datelor ANPA.

Acţiunile vor continua în perioada următoare pentru descurajarea actelor de pescuit ilegal, comercializare ilicită, evaziune fiscală cu peşte şi produse din peşte, precum şi pentru protejarea ihtiofaunei în perioada de reproducere naturală.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Nica, editor online: Adrian Dădârlat)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.