Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Lucrările la construcţia din Aleea Modrogan nr. 1, unde se află şi sediul central al PNL, rămân suspendate, în baza unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Lucrările la construcţia din Modrogan 1 rămân suspendate. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reuşit să oprim speculaţiile imobiliare ale vechii administraţii. În acelaşi timp, am aprobat în acest mandat zeci de cereri de dezvoltări urbane corecte pentru zona istorică a Bucureştiului. Este dovada faptului că lucrurile se pot face şi altfel: legal şi fără mutilarea spaţiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie", scrie edilul general, pe Facebook.

Pe 11 iulie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţa că şantierul din curtea sediului central al PNL a fost sistat de instanţă.

"Judecătorii au oprit betonarea din Aleea Modrogan nr. 1A, grădina Vilei Filipescu-Brâncoveanu, monumentul istoric din curtea sediului central al PNL. Justiţia a făcut treaba Prefecturii Bucureşti şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, două instituţii care au asistat impasibile la distrugerea unei zone cu un grad maxim de protecţie, cu toate că au fost sesizate de Primăria Sectorului 1", scria Armand, pe Facebook.

Ea menţiona că în ianuarie 2021 a început demersurile de verificare a documentaţiei elaborate de funcţionarii din Primăria Sectorului 1 pentru şantierul din Aleea Modrogan 1A.

"Pentru mine este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci şi cum a răsărit un şantier în curtea sediului central PNL, într-o zonă mega protejată de lege", transmitea Armand.

Potrivit edilului Sectorului 1, Vila Filipescu-Brâncoveanu reprezintă un monument istoric "cu grad maxim de protecţie", iar conservarea sa este obligatorie. Clotilde Armand adăuga că, în decembrie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat construcţia de "locuinţe colective", deşi parcela face parte dintr-un "spaţiu verde amenajat". AGERPRES/(AS - autor: Irinela Vişan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.