COD GALBEN: 16-05-2025 ora 10 Intre 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate se va semnala 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a atenţionat, luni, că în cazul în care nu se rezolvă în mod adecvat colectarea deşeurilor menajere din municipiul Alba Iulia ar putea solicita declararea stării de alertă din motive medicale, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

"Direcţia de Sănătate Publică Alba face un apel către toţi cei implicaţi în procesul de colectare şi depozitare a deşeurilor de la nivelul Municipiului Alba Iulia să găsească, de urgenţă, soluţiile pentru deblocarea întregului proces, astfel încât situaţia să nu devină un pericol pentru sănătatea cetăţenilor. (...). Nu vom asista pasivi la transformarea oraşului într-un focar de infecţie, chiar dacă Direcţia de Sănătate Publică Alba nu deţine pârghiile şi instrumentele legale pentru a-i putea sancţiona pe toţi actorii implicaţi în procesul de colectare a deşeurilor. Lansăm acest apel tocmai pentru a evita situaţia în care vom fi obligaţi să solicităm declararea stării de alertă din cauze medicale, la nivelul Municipiului Alba Iulia. Sperăm că o astfel de decizie poate fi evitată, însă modul de evoluţie al colectării deşeurilor din ultima perioadă ne obligă să ne pregătim pentru orice scenariu. Astfel, am luat deja legătura cu toate instituţiile cu competenţe în domeniu, la nivelul oraşului şi judeţului, şi am transmis îngrijorările noastre în legătură cu situaţia colectării deşeurilor, precum şi posibilitatea ca, în cazul în care situaţia persistă, declararea stării de alertă să devină inevitabilă", a afirmat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Acesta a menţionat că, urmare a vizitelor efectuate în teren de către personalul DSP, dar şi ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, a constatat că în foarte multe zone din Alba Iulia, în special în cartierele cu blocuri, colectarea deşeurilor a fost făcută la un nivel "mult sub cel necesar".

"Cantităţile foarte mari de gunoaie rămase necolectate, pe lângă disconfortul creat cetăţenilor care locuiesc în aceste zone, atât vizual cât şi în ce priveşte mirosul neplăcut, pot oricând să se transforme în focare de infecţie, cu atât mai mult cu cât suntem într-o perioadă cu temperaturi ridicate. (...). Lansăm încă o dată un apel către toţi factorii de decizie implicaţi în procesul colectării şi depozitării deşeurilor să ia de urgenţă măsuri şi să remedieze situaţia inacceptabilă în care i-au pus pe zeci de mii de albaiulieni", a conchis Alexandru Sinea.

Alba Iulia se confruntă de câteva luni cu o "problemă majoră" în ceea ce înseamnă ridicarea gunoiului menajer, după cum recunoştea, la începutul lunii august, primarul Gabriel Pleşa. AGERPRES/(AS - autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.