Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Noul primar al municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat miercuri, în cadrul dezbaterii "From City to Smart City", că este nevoie de o abordare mai profundă şi de susţinere solidă din zona guvernamentală pentru conceptul de "oraş inteligent".

Korodi a vorbit despre nevoia de digitalizare la nivelul primăriei Miercurea Ciuc, unde lipsesc cu desăvârşire instrumentele tehnologiei informaţiei, punctând faptul că are temerea că ar putea da greş aducând în oraş sisteme care nu sunt compatibile şi de aceea este nevoie de timp pentru a face o strategie coerentă.

"Trebuie să spun că din punct de vedere al funcţiei pe care o deţin, de primar al oraşului, eu văd o problemă majoră, în situaţia în care noua infrastructură de bază de digitalizare este la un nivel foarte mic, de unde pornim şi unde trebuie să ajungem. Marea mea temere este că, neavând nici un sistem activ, putem da greş aducând în oraş sisteme care poate nu vor fi compatibile, care poate o să fie experienţe pozitive în diferite zone în România sau în Europa Centrală, dar integrat între ele vor da hibe. Adică, dacă trebuie să recuperăm timp şi avem şansa să recuperăm, pentru că de la zero poţi să construieşti mai bine, cea mai mare temere este că nu cumva vom da greş în această activitate intensă pentru următorii ani de zile, adică vom reuşi să creionăm realmente ceva integrat, funcţional, care răspunde la necesităţi? Înseamnă, până la urmă, ca în prima fază, chiar dacă cererea locuitorilor de a avea servicii digitalizate este enorm de mare, trebuie să avem puţină răbdare cu noi înşine, să avem timp să facem o strategie coerentă", a declarat Korodi.

Acesta a arătat că este nevoie de sprijin guvernamental în această direcţie, de programe şi de acces la informaţii.

"Eu sunt o persoană care am reuşit întotdeauna să abordez problemele sistematic şi tocmai această abordare sistematică mă pune în situaţia în care să am aceste temeri: avem şansa să facem ceva foarte bine, într-un timp rezonabil şi rapid, fără ca să dăm greş? Sper că da, dar avem nevoie de ajutor. Şi conceptul de smart city, conceptul de oraş digital, conceptul de oraş inteligent are nevoie de o abordare mult mai profundă şi de o susţinere mult mai solidă din partea guvernamentală. Avem nevoie de programe, avem nevoie de hub-uri la care să putem să ne conectăm, avem nevoie de acces la know-how, care este foarte important", a spus primarul din Miercurea Ciuc.

El a ţinut să adauge că la Miercurea Ciuc s-ar putea genera programe şi servicii care să fie atractive nu doar pentru comunitatea locală, ci şi pentru toţi cetăţenii României.

Platforma de evenimente şi dezbateri "Jump to Smart" organizează miercuri şi joi, la Bucureşti, o dezbatere la care participă reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, diplomaţi şi reprezentanţi ai unor companii private. AGERPRES / (A - autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

 

Citeşte şi:

 

Nicuşor Dan estimează că un sistem complet de management al traficului poate fi realizat în doi ani

 

* Radu (PAID România): Doar o locuinţă din cinci este asigurată împotriva dezastrelor naturale

 

Ciprian Ciucu: Nu o să ajungem la 'smart city' în Bucureşti, dacă administraţia publică nu va fi reformată

 

Primarul municipiului Iaşi: Este necesar un program naţional de soluţii digitale pentru fiecare localitate

 

Mihaiu (Sector 2): Avem exemple fericite de digitalizare în oraşe, dar nu sunt promovate de autorităţile centrale

 

Primarul Coliban: Direcţia în care a mers Braşovul pentru a fi smart e corectă; viteza ar trebui să fie alta

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.