COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 18-05-2025 ora 17 Intre 17:45 si 18:45 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Argeş; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 17 Intre 17:30 si 18:30 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Brăila, Județul Buzău; COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 17 Intre 17:30 si 18:20 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Timiş; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 17 Intre 17:20 si 18:30 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…70 km/h, averse şi descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Olt, Județul Vâlcea, Județul Dolj; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 17 Intre 17:20 si 18:20 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Argeş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

O uriaşă Scenă a Naşterii Domnului, sculptată în nisip şi realizată la scală naturală, şi un brad adus din regiunea italiană Friuli au fost inaugurate vineri seară în piaţa Sfântul Petru din Roma, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Crăciun, informează AFP.

"Nisipul, material sărac, reaminteşte simplitatea, micimea şi fragilitatea în care Dumnezeu s-a arătat odată cu naşterea lui Iisus în precaritatea din Beetlem", a declarat papa Francisc, primindu-i vineri după-amiază într-o audienţă pe reprezentanţii regiunilor care au donat nisipul şi bradul de Crăciun.

 

Foto: (c) ALESSANDRO DI MEO / EPA


"Să fii mic ar putea fi considerat un fapt în contradicţie cu divinitatea (...) însă nu este aşa, pentru că micime înseamnă libertate. Cine este mic, în sensul evanghelic, este nu doar uşor, ci şi liber", a adăugat liderul de la Vatican.

Intitulată "Sand nativity", Scena Naşterii Domnului a fost realizată din aproximativ 7000 de tone de nisip oferite de comuna Jesolo de lângă Veneţia.

 


Foto: (c) ALESSANDRO DI MEO / EPA


Ea a fost realizată de trei sculptori, olandeza Susanne Ruseler - care a sculptat ciobanii şi animalele din partea stângă a lucrării - rusul Ilia Filimonţev - autorul părţii centrale a Sfintei familii şi a îngerului - şi cehul Radovan Zivny - care a sculptat chipurile şi hainele regilor magi, aflaţi în partea dreaptă a ieslei.

Bradul este un copac înalt de 21 de metri, ce a fost tăiat din pădurea Cansiglio din munţii Dolomiţi, o zonă în care o furtună a distrus la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie multe hectare de vegetaţie, cu vânturi violente care au bătut în rafale ce au atins viteze de până la 180 de kilometri pe oră.

 


Foto: (c) ALESSANDRO DI MEO / EPA


Arborele a fost oferit Vaticanului de dioceza Concordia-Pordenone şi de regiunea Friuli-Veneţia Giulia. Din 1982, un brad provenind dintr-o pădure europeană este ridicat în fiecare an la Vatican alături de Scena Naşterii Domnului.

Iluminate la sfârşitul zilei în prezenţa mai multor mii de persoane, sculptura din nisip şi bradul vor rămâne în piaţa Sfântul Petru până în noaptea de 13 ianuarie. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Adrian Dădârlat)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.