COD GALBEN: 17-05-2025 ora 10 Intre 17 mai, ora 10 – 17 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Camera Deputaţilor a început, luni, dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.


Moţiunea intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată" este semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi PSD.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 116 deputaţi.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a solicitat rescrierea moţiunii, susţinând că nu respectă regulamentul.

"Solicit retrimiterea moţiunii pentru a fi refăcută. În temeiul 107 din Regulament, preşedintele Camerei nu va lua în considerare moţiunile care au finalitatea unei moţiuni de cenzură. În moţiune se solicită demisia ministrului şi, deci, are o finalitate de moţiune de cenzură", a spus Roman.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a opinat că această moţiune poate fi dezbătută.

"Evident că această moţiune nu este de cenzură, este vorba de un singur ministru. Nu cerem demisia doamnei ministru, lucrurile sunt foarte clare, premierul trebuie să o demită. (...) Este o moţiune simplă, care nu priveşte decât un singur membru al Cabinetului. Putem să dezbatem această moţiune", a afirmat Ponta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că nu se poate supune la vot această chestiune. "Nu sunt de acord cu această atitudine dictatorială", a spus Ciolacu.

Moţiunea simplă este citită de deputatul Pro România Mihaela Huncă.

Pro România şi PSD solicită demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, acuzând "haos'' în domeniu, dar şi "lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă".

"Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem - preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ - să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece", se arată în textul moţiunii simple.

Votul va fi dat miercuri. AGERPRES/(A, AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Citiţi şi:

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Puterea şi Opoziţia s-au acuzat reciproc pentru nereformarea sistemului de învăţământ

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Monica Anisie: Şcoala românească e sub nivelul provocărilor generaţiilor actuale de elevi

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Paşcan (PMP): Activitatea ministrului - rezonabilă; moţiunea - un exerciţiu de propagandă politică

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Anisie: Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca sistemul să fie reformat

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Simonis (PSD): Brătianu şi Băsescu s-au unit cumva

 

Cameră - moţiune Educaţie/Huncă (Pro România): Niciodată în sistemul educaţional nu a existat, până acum, o stare de haos

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Biro Zsolt Istvan (UDMR): Ne paşte într-adevăr un colaps al sistemului

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Iurişniţi (USR): Ne lovim de un zid al indiferenţei la dialogul democratic

 

Cameră - moţiune Educaţie/ Monica Anisie: Guvernele PSD au dus înapoi sistemul de cercetare cu zece ani

 

Cameră - moţiune Educaţie/Gavrilă (PSD): Răbdarea pe care am dovedit-o nu mai există; a fost o succesiune de decizii controversate

 

 

 

 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.