Fotbal - EURO 2012: Echipa Italiei, felicitată de președinte

 •  Sport
2 afişări

Fotbaliștii italieni, învinși de Spania duminică în finala Euro-2012, au fost primiți cu toate onorurile luni seara la președinția Republicii, la Roma, după ce au avut o primire călduroasă, chiar dacă din partea a doar 50 de suporteri, la aeroport, au constatat jurnaliștii agenției France Presse.

c2cd1073-1f91-4bb8-98d5-1bb9ae1a2776

La sosirea la aeroportul Roma-Fiumicino, din direcția Polonia, jucătorii, în elegante costume, cu cravate, au fost salutați de tifosi, în pofida înfrângerii severe din seara precedentă, care cântau imnul italian, solicitând autografe în fața unui mare panou "Avanti Italia", inainte ca membrii lotului să urce într-un autocar cu direcția Palazzo Quirinale, sediul președinției italiene, escortat de forțele de ordine.

Unul dintre jucători, Leonardo Bonucci, a descris atmosfera melancolică care domnea în echipă. "Suntem triști în cotinuare, pentru că am fost acolo, la un pas de vis, de realizarea unui lucru important", a spus el. "Din păcate nu s-a reușit în fața unei mari echipe. Acum, revenim de la acest Euro cu dorința de a pune în practică jocul pe care ni l-a predat Cesare Prandelli, pentru a pregăti mai bine Mondialul".

După ce au ajuns în somptuoasele saloane de la Quirinale, jucătorii au participat la o ceremonie în cursul căreia selecționerul Prandelli, căpitanul lor, portarul Gigi Buffon, și președintele Giorgio Napolitano, au schimbat complimente. După care, Andrea Pirlo și Mario Balotelli au oferit președintelui, în vârstă de 87 de ani, un ecuson impresionant, cu simbolul Italiei și un balon de fotbal. AGERPRES

Etichete:

Comentează


Articole recomandate


Noul Agerpres