Șah: CE pe echipe - România este lider în clasamentul masculin

 •  Sport
13 afişări

Echipa masculină de șah a României a devenit liderul clasamentului la Campionatul European de la Porto Carras (Grecia), la care participă 38 de formații, după victoria cu 2,5-1,5, din runda cu numărul 6, în fața Greciei.

f61d0941-6198-40ca-90c5-907d0a4852e9

România a acumulat 15,5 puncte și este urmată în ierarhia masculină de Azerbaidjan și Bulgaria, cu câte 15 puncte.

Punctele tricolorilor în meciul cu Grecia au fost făcute de Mircea Emilian Pârligras, care a obținut o victorie, și Constantin Lupulescu, Levente Vajda și Mihail Marin, toți trei remize. În runda următoare, România va juca împotriva Germaniei.

În runda a șasea la feminin, România a fost învinsă din nou, de data aceasta de Germania, cu 3-1. Țara noastră este pe locul 23 din 28 de formații, cu 9,5 puncte. În runda următoare, adversarele echipei noastre vor fi șahistele din Letonia.

Turneul are 9 runde și se termină la 11 noiembrie.

La masculin, țara noastră este reprezentată de Constantin Lupulescu, Mircea Emilian Pârligras, Levente Vajda, Mihail Marin și Gergely Andras Gyula Szabo, iar la feminin de Cristina Foișor, Alina L'Ami, Elena Luminița Cosma, Irina Bulmaga și Carmen Voicu. De remarcat că în echipa Franței este prezent și jucătorul de origine română Andrei Istrățescu. AGERPRES

Etichete:

Comentează


Articole recomandate


Noul Agerpres