Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Tulcea, 28 mar /Agerpres/ - Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est din Brăila va avea la sfârşitul acestui an studiul de fezabilitate pentru prima pistă de biciclete amenajată în Delta Dunării, a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, directoarea agenţiei, Luminiţa Mihailov.

Studiul de fezabilitate pentru pista de bicicleta este una din acţiunile care vor fi realizate în acest an în cadrul proiectului 'Transdanube.Pearls - Reţea de mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării', lansat marţi după-amiază la Tulcea.

'În acest an, conform programului de acţiuni din cadrul proiectului, vom realiza studiul de fezabilitate pentru o pistă de biciclete în Delta Dunării, vom actualiza Planul de mobilitate în Delta Dunării şi vom deschide Centrul de mobilitate sustenabilă din municipiul Tulcea', a precizat Luminiţa Mihailov.

Reprezentanţii ADR Sud-Est au început deja să discute cu Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean, singura instituţie tulceană care este partener în cadrul proiectului, pentru identificarea sediului Centrului de mobilitate sustenabilă şi a unui model instituţional pentru acesta.

"Încercăm să promovăm în Delta Dunării noi modele de accesibilitate, o altă variantă de a ajunge la destinaţii turistice, folosind mijloace de transport sustenabile. Avem bărci eco, biciclete, conceptul de caiac-canoe şi este important ca lumea să ştie ce unităţi de cazare oferă posibilitate ecologică de transport", a menţionat directoarea ADR Sud-Est.

Ea a mai spus că viitorul Centru de mobilitate sustenabilă va promova şi trasee cicloturistice neomologate, în condiţiile în care la ora actuală România nu are o hotărâre de guvern privind reţeaua naţională de trasee cicloturistice.

'În anul 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a întocmit un proiect de hotărâre de guvern privind Reţeaua naţională de trasee cicloturistice, iar în anul 2012 aceasta a ajuns în dezbatere publică. Acum, nu se mai ştie nimic de ea', a menţionat în timpul conferinţei de lansare a proiectului, Diana Bota, expert principal în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării (INCDD). Proiectul de hotărâre de guvern al MDRT nu a fost agreat la vremea respectivă din cauza numărului mare de accidente înregistrate pe drumurile naţionale, potrivit reprezentantei INCDD.

'Transdanube.Pearls - Reţea de mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării' a început pe data de 1 ianuarie 2017, se va derula pe o perioadă de 30 de luni, are un buget total de peste 2 milioane de euro, aplicantul principal fiind Agenţia de Mediu din Austria.

Aplicantul principal al proiectului are peste 30 de instituţii partenere din alte nouă state. Instituţiile din România partenere în proiect sunt ADR Sud-Est, CJ Tulcea, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare a Turismului şi Autoritatea Naţională pentru Turism. AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.