Modifică dimensiunea fontului:
Bucureşti, 24 mar /Agerpres/ - Federaţia sindicală SANITAS a înfiinţat vineri o comisie a asistenţei sociale, ce are ca scop identificarea şi rezolvarea problemelor din acest sector.
Potrivit preşedintelui SANITAS, Leonard Bărăscu, această comisie are ca rol găsirea soluţiilor şi înfiinţarea unor canale de comunicare, astfel încât sectorul asistenţei sociale, precum şi membrii acesteia, să fie reprezentaţi.
"Această comisie pe care colegii o vor propune va fi formată din 4-5-6 persoane. A fost rândul colegilor din asistenţa socială pentru ca, împreună, să găsim o soluţie, un canal de comunicare, care să aducă un pic mai aproape nevoile acestora şi pentru ca ei să fie reprezentaţi la toate nivelurile, aşa cum sunt reprezentaţi de SANITAS", a declarat Leonard Bărăscu vineri, într-o conferinţă de presă.
De asemenea, preşedintele SANITAS a mai spus că această comisie a fost înfiinţată deoarece problemele diferă de la un centru la altul.
"Lucrurile diferă de la un DGASPC la celălalt, aici este şi influenţa celor care conduc aceste centre. Unii aplică legea, alţii nu o aplică. Am auzit şi de hotărâri judecătoreşti care nu au putut fi puse în aplicare după ce ele au fost definitive şi executorii. Sunt lucruri care nu sunt în regulă şi dorim să intervenim în zona lor pentru că sunt colegii noştri, sunt membri de sindicat ai federaţiei SANITAS", a mai spus Bărăscu.
Preşedintele SANITAS a anunţat, în cadrul conferinţei, că federaţia sindicală intenţionează să organizeze o caravană în cele 8 euroregiuni şi să meargă prin ţară.
"O facem pentru că nevoia în anumite zone trebuie să fie mai mare, iar acest lucru o pot face colegii mei, prin reprezentanţii lor, prin această comisie, care ar fi bine să transmită un mesaj despre ceea ce înseamnă asistenţă socială în ţară, cu intermedierea Ministerului Muncii", a mai spus Bărăscu.
Preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat pentru AGERPRES că SANITAS este probabil singura federaţie cu două reprezentativităţi, atât pe sănătate cât şi pe asistenţă socială.
"Având în vedere că suntem cea mai mare federaţie, probabil şi singura care are două reprezentativităţi, pe sănătate şi pe asistenţă socială, după cum aţi văzut, problemele sunt numeroase. Am avut miercuri şedinţa aceea cu medicii, astăzi cu asistenţa socială şi suntem asaltaţi de cereri pe Facebook să ne întâlnim cu toate categoriile, că vor şi farmaciştii şi asistenţii medicali, vor întâlniri separate şi probabil o să le facem. Fiind o federaţie mare, este foarte dificil să îi mulţumim pe toţi. Problemele, după cum aţi identificat şi dumneavoastră, sunt foarte numeroase, asistenţa socială diferă de la un centru la altul, diferă de la un judeţ la altul, iar în cazul din Bucureşti, de la un sector la altul. Nimic nu este unitar. Vom avea foarte mult de muncă în lunile următoare şi totul depinde de modificarea legislaţiei. Această comisie, înfiinţată astăzi (vineri - n.r.), are ca rol identificarea problemelor şi găsirea unor soluţii unitare pentru a elimina aceste diferenţe între un sector sau altul sau un judeţ sau altul. Sperăm să ne reuşească", a precizat Viorel Huşanu.
De asemenea preşedintele SANITAS Bucureşti a mai spus că prin această comisie se doreşte uniformizarea veniturilor din sectorul asistenţei sociale.
"Se doreşte uniformizarea veniturilor în primul rând, pentru că ei sunt acum plătiţi diferit. În cadrul aceluiaşi birou de asistenţă socială, colegi cu aceeaşi pregătire au diferenţe salariale de 1.000 de lei şi au început să se urască între ei. Stau în cadrul aceluiaşi birou, fac aceeaşi muncă, dar unii sunt personal contractual, alţii funcţionari publici. Noi sperăm tocmai uniformizarea acestui lucru", a mai spus Viorel Huşanu. AGERPRES/(AS - autor: Cătălin Trandafir, editor: Andreea Marinescu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.