COD GALBEN: 20-05-2025 ora 10 Intre 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 25 oct /Agerpres/ - Un număr de 10 probe din 96 prelevate din alimente au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli verotoxigenă, prezentă în carne tocată de vită şi carcasa de ovină într-un supermarket şi mai multe abatoare din judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Timiş, informează marţi Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"În perioada 03.10.2016 - 14.10.2016, în cadrul Planului Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 96 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, mici vită oaie, carne tocată vită, pastramă oaie afumată, carne tocată mânzat, cârnaţi proaspeţi), lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caş vacă, brânză telemea, caşcaval, brânză de capră). Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din judeţele Timiş, Călăraşi, Cluj, Botoşani, Gorj, Iaşi, Suceava, Vâlcea, Maramureş, Mureş, Vrancea, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Ilfov, Satu Mare, Sibiu, Prahova, Bucureşti, Neamţ, Bistriţa Năsăud, Buzău", precizează autoritatea sanitară veterinară.

Un număr de 8 probe prelevate se află încă în lucru.

Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai - 14 octombrie 2016 au fost efectuate 1.079 de probe, din care buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă într-un număr de 55 de probe.

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud. AGERPRES/ (AS - autor: Andreea Marinescu, editor:Nicoleta Gherasi)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.