COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 9 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii echipelor de tineri specialişti în domeniul IT au prezentat duminică, la Palatul Victoria, în cadrul sesiunii de închidere a primului maraton digital - GovITHub, cele 12 prototipuri ale proiectelor demarate, având ca obiectiv dezvoltarea de aplicaţii şi soluţii software în scopul creşterii calităţii serviciilor publice şi îmbunătăţirii relaţiei cetăţenilor cu instituţiile statului.

Matei, din partea echipei condusă de Claudiu Ceia, a prezentat aplicaţia. "Asistentul cetăţeanului" - Nevoile utilizatorului".

Practic, prin această aplicaţie oamenii vor fi anunţaţi de autorităţi, prin SMS sau email, atunci când au întârzieri la plata taxelor locale sau le-a expirat valabilitatea actelor de identitate. De asemenea, cetăţenii ar putea primi informaţii privind fenomene meteo extreme sau atunci când se efectuează lucrări publice care îi afectează într-un fel sau altul.

"Cetăţeanul poate să-şi aleagă între maşină, casă şi meteo pentru a primi diverse notificări, avertizări. El le va gestiona în aplicaţie de pe device-uri mobile sau de pe web, iar partenerii noştri pe acest proiect va fi nevoie să-i strângem şi să colaborăm cu ANAF, ASF - pentru RCA-uri, cu CNADNR - pentru drumuri, şi cu Poliţia Română - pentru diverse acte", a explicat acesta.

Călin, din aceeaşi echipă, a adăugat că lista domeniilor de interes se poate extinde la 15-20, în funcţie de interesul fiecărui cetăţean, de interfaţa cetăţeanului cu instituţiile statului sau cu acele instituţii care furnizează informaţii publice de interes cetăţenesc.

"Această aplicaţie nu va cere niciodată accesul la bazele de date ale Guvernului sau ale agenţiilor, ci va prelua acele date îndreptăţite ale cetăţeanului, pentru o interfaţă care transmite datele o dată copiate din baza de date a fiecărei agenţii în baza de date funcţionale ale acestui site, care este securizat. Niciodată, de aici, chiar dacă este îndreptăţită pentru cetăţean, (n.r. Baza de date) nu va ajunge în mâinile sau în posesia unor persoane neavizate. Pentru că relaţia este de utilizator unic", a precizat Călin.

Peste 100 de tineri specialişti în domeniul IT s-au reunit sâmbătă, la Palatul Victoria, în cadrul unui maraton digital - GovITHub, având ca obiectiv dezvoltarea de aplicaţii şi soluţii software în scopul creşterii calităţii serviciilor publice şi îmbunătăţirii relaţiei cetăţenilor cu instituţiile statului.

Conceptul evenimentului este cel de "hackaton" - aşa cum este cunoscut în mediul profesional de IT. Bursieri şi voluntari vor încerca, timp de două zile, să dezvolte prototipuri de proiecte cu aplicaţii şi soluţii software. AGERPRES /(A-AS-autor: Sorin Peneş, editor: Mihai Simionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.