COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 14 Intre 14:00 si 15:00 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 60…80 km/h, descărcări electrice, grindină, averse torențiale. in Județul Sibiu; COD GALBEN: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:55 si 14:40 se va semnala Grindină de mici și posibil medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice in Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa; COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:45 si 14:45 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale care vor acumula 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Timiş; COD GALBEN: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:20 si 15:00 se va semnala Grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor acumula 15...20 l/mp. in Județul Botoşani, Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Deva, 7 oct /Agerpres/ - Salvamontiştii din judeţul Hunedoara le recomandă turiştilor care doresc să urce la munte, la acest sfârşit de săptămână, să fie prudenţi atunci când aleg un traseu de creastă în masivele Parâng şi Retezat, în condiţiile în care zăpada de la peste 2.000 de metri se poate transforma foarte repede în gheaţă.

Şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a explicat vineri că stratul de zăpadă din masivele Parâng şi Retezat este destul de mic, de ordinul centimetrilor. În cursul nopţii zăpada îngheaţă, iar a doua zi turiştii neatenţi pot aluneca foarte uşor pe relieful stâncos.

"Zăpada este destul de mică, se topeşte ziua. Peste noapte, din cauza temperaturilor sub zero grade se formează un strat de gheaţă pe poteca din stâncă, ceea ce face ca în ziua următoare deplasarea să fie destul de anevoioasă. Se alunecă uşor, colţarii nu ajută pe stâncă şi nu este nici zăpadă foarte mare", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Hunedoara.

Potrivit acestuia, în zilele următoare sunt aşteptate noi ninsori, motiv pentru care turiştii care merg pe traseele de creastă trebuie să ţină cont de avertizările meteo şi să poarte un echipament adecvat muntelui. De asemenea, este util ca turiştii să se asigure între ei pe trasee, cu ajutorul unei corzi.

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre starea traseelor şi evoluţia vremii, Salvamont Hunedoara are asigurate servicii de permanenţă în staţiunile Parâng, Straja, Râuşor şi la Cabana Pietrele, locuri în care salvamontiştii oferă toate sfaturile necesare unei drumeţii sigure. AGERPRES / (A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.