COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Deva, 2 aug /Agerpres/ - Aproape 200 de salariaţi de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara au protestat spontan, marţi după-amiază, la ieşirea din schimb, solicitând administraţiei creşterea salariilor.

Protestul a avut în faţa porţii de intrare la Oţelăria Electrică, o mare parte dintre oţelarii şi laminatorii prezenţi acuzând faptul că după circa 30 de ani lucraţi în combinatul siderurgic sunt încadraţi ca nivel de bază cu salariul minim pe economie.

"Din anul 2008 şi până astăzi, salariul minim la nivel naţional a crescut de 2,5 ori, de la 500 de lei, la 1.250 de lei. Negocierile contractului colectiv de muncă la nivel de unitate n-au ţinut însă pasul cu creşterile salariului minim. Astăzi s-a ajuns în situaţia în care un mare număr de angajaţi de la ArcelorMittal Hunedoara să fie încadraţi cu salariul minim pe economie, ceea ce, din punctul nostru de vedere, este un salariu pentru necalificaţi", a declarat preşedintele Sindicatului "Siderurgistul", Petru Vaidoş.

El a explicat că negocierile cu administraţia combinatului pe tema salarizării au întârziat "nepermis de mult", în condiţiile în care acest capitol ar fi trebuit finalizat la 1 aprilie.

"Am solicitat declanşarea negocierea salariilor în februarie, iar prima întâlnire a avut loc în martie. Până la 1 iunie ne-am mai întâlnit de şapte ori, fără niciun rezultat", a spus Vaidoş.

În opinia liderului sindical, situaţia apărută la ArcelorMittal Hunedoara este cauzată şi de faptul că nu mai există un contract colectiv de muncă la nivel naţional, care să includă coeficienţi de ierarhizare.

"Această situaţie este generată şi de faptul că prin desfiinţarea contractului colectiv de muncă unic, la nivel naţional, nu mai avem nici o pârghie de negociere şi nu mai există coeficienţi de ierarhizare, lucru care ne-a pus într-o situaţie delicată, astfel că în sectorul privat din România sunt acum în jur de 2 milioane de angajaţi cu salariul minim pe economi", a completat preşedintele Sindicatului "Siderurgistul".

Protestul de la ArcelorMittal Hunedoara s-a derulat fără incidente.

La ArcelorMittal Hunedoara lucrează 670 de angajaţi, producţia combinatului fiind structurată pe europrofile laminate. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Nona Jalbă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.