COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 3 iun /Agerpres/ - Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate în perioada 31 mai - 1 iunie în clădirea Halelor Centrale Obor, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

În perioada 30.05. - 02.06.2016, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, au desfăşurat activităţi de control în măcelării, pescării, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unităţi de alimentaţie publică, cantine care funcţionează în incinta creşelor şi grădiniţelor, unităţi de procesare şi depozitare a produselor alimentare etc.

Au fost efectuate 284 controale, fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale, dintre care un avertisment şi două amenzi în valoare de 4.000 lei.

"În zilele de 31.05.2016 şi 01.06.2016, au fost verificate 59 unităţi care funcţionează în clădirea 'Halelor Centrale Obor', din sectorul 2 (măcelării, magazine alimentare, fast-food-uri, pescărie, cofetărie, mijloace de transport produse de origine animală). Urmare neconformităţilor înregistrate, au fost aplicate 46 sancţiuni contravenţionale, din care 7 avertismente şi 39 amenzi, în valoare de 102.100 lei; a fost retrasă de la comercializare cantitatea de 7137,306 kg produse alimentare (din care 6248,406 kg din mijloacele de transport, 480,9 kg din unităţi şi 408 kg din lada SNCU)", se arată în comunicat.

Totodată a fost dispusă suspendarea temporară a activităţii la 24 unităţi (din care la o măcelărie dispunându-se suspendarea temporară a activităţii pe o perioadă de un an).

Principalele neconformităţi înregistrate au fost nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru; nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste provenienţa, calitatea şi salubritatea produselor alimentare; ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea produselor alimentare, cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; transportul produselor alimentare de origine animală, în mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, neigienizate şi fără respectarea regimului termic.

De asemenea, au fost evaluate 39 unităţi şi mijloace auto de transport produse alimentare, în vederea înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor/emiterii autorizaţiei de transport, fiind dispuse 11 termene pentru remedierea deficienţelor. Au fost prelevate 10 probe din produse alimentare pentru efectuarea analizelor de laborator, raportat la prevederile Programului de supraveghere pe anul 2016.

În punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului Bucureşti, au fost efectuate 53 de controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 9 probe în vederea analizării reziduurilor de pesticide, radioactivitate, contaminanţi etc.

În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor au fost recepţionate 360 probe recoltate din produse alimentare, în vederea testării microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide şi micotoxinelor, după caz. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cernat, editor: Mariana Nica)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.