COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 30-05-2025 Intre 05:15 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Piteşti, 22 mar /Agerpres/ - Numeroase nereguli au fost constatate în urma controalelor efectuate în ultimele săptămâni la unităţile de servire a mesei pentru elevi şi preşcolari din Argeş, fiind aplicate zeci de amenzi şi avertismente, iar în două cazuri activitatea fiind suspendată, a anunţat, marţi, prefectul Cristian Soare.

Acţiunile de control, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), au fost dispuse după ce zeci de elevi de la programul after-school al Şcolii "I.L. Caragiale" din Piteşti au fost internaţi cu probleme digestive provocate de alimentele consumate la cantina care deservea unitatea de învăţământ.

"Au verificat şcoli, cantine, grădiniţe, licee, firme de catering, Au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, amenzile totalizând 65 000 de lei, precum şi 33 de sancţiuni cu avertisment. În două cazuri, la Şcoala 'I.L. Caragiale' din Piteşti şi Unitatea de Îngrijire Copii din Câmpulung Muscel, a fost suspendată activitatea", a declarat prefectul.

De asemenea, la cantina Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) de la Şcoala Ion Minulescu din Piteşti au fost găsite produse din carne cu termenul de valabilitate expirat, care au fost retrase de la consum.

Alte nereguli constatate se referă la lipsa triajului personalului, servirea mesei în sălile de clasă, autorizaţii sanitare de funcţionare incomplete, lipsa personalului calificat sau lipsa avizelor pentru meniul servit elevilor.

"Controalele vor continua şi în zilele următoare la toate cele o sută de unităţi (...), pentru că sunt probleme şi ne interesează pe toţi ca ceea ce mănâncă elevii să fie sigur. S-au constatat deja o serie de deficienţe cu precădere în zona agenţilor economici care prestează activităţi da catering", a mai spus Cristian Soare.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii 'I.L. Caragiale", înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la începutul lunii martie la unităţile medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Irina Poenaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.