Modifică dimensiunea fontului:
Braşov, 15 mar /Agerpres/ - Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA Braşov,dr. Dorin Enache.
"Până acum am făcut analize în sistemul ultrarapid şi clasic atât în ceea ce priveşte laptele, cornul, dar şi pentru iaurtul pe care elevii Şcolii generale nr. 31 l-au consumat în zilele anterioare zilei de vineri când au apărut probleme după consumul laptelui şi a cornului. De asemenea, am verificat şi salubritatea instrumentelor cu care s-a servit laptele, este vorba de acele paie, iar rezultatele sunt negative peste tot. Noi lucrăm pe principiul respectării normelor europene şi naţionale legate de salubritatea produselor. Pentru fiecare produs în parte avem nişte indicatori microbiologici şi fizico-chimici pe care trebuie să-i controlăm, lucru pe care l-am şi făcut, iar rezultatele sunt negative. Ultimele rezultate se referă la examenul bacteriologic la lapte, la examenul microbiologic la corn, iar la drojdii şi mucegaiuri tot la corn, rezultatele pe care le vom prezenta miercuri. De fapt, rezultatele finale a tuturor analizelor le vom prezenta miercuri", a spus dr. Dorin Enache.
El a adăugat că a fost făcută corect depozitarea produselor în cele două şcoli, Şcoala generală nr.31 din Braşov şi Şcoala generală nr.2 Codlea, unde vineri mai mulţi copii au ajuns la spital după ce au consumat laptele şi cornul.
Toate rezultatele preliminare de până acum au fost coroborate cu datele prezentate de Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică şi examenul clinic de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov unde au ajuns vineri cei 19 copii.
Directorul DSVSA Braşov a ţinut să afirme că laboratorul din judeţ unde s-au făcut analizele pentru aceste produse este dotat cu echipamente de ultimă oră, cu specialişti şi tot ce trebuie pentru a se putea lucra şi în regim de urgenţă.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a declarat că până la prezentarea rezultatelor finale de laborator, Programul guvernamental "Laptele şi cornul" a fost sistat în toate şcolile din judeţ.
"Direcţia Sanitar Veterinară este cea mai în măsură instituţie să ne spună când şi cum vom relua acest program. Dacă rezultatele care vor fi prezentate miercuri sunt negative, în momentul doi se va relua distribuţia celor două produse. Deocamdată, nu am primit nicio solicitare de la şcoli pentru a sista aceste produse pentru elevi", a spus Adrian Gabor.
Un număr de 19 elevi de la Şcoala generală nr.31 din Braşov au ajuns vineri la Spitalul de Boli Infecţioase, cu dureri abdominale, greţuri,vărsături. Alţi şapte elevi din clasa a-V-a a Şcolii Generale nr.2 din Codlea au ajuns la Spitalul municipal din localitate cu aceleaşi simptome după consumul de lapte şi cornuri. După ce au fost consultaţi şi li s-a prescris tratament, toţi copiii au plecat acasă. AGERPRES / (A - autor: Jana Pintili, editor: Marius Frăţilă)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.