COD GALBEN: 08-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate se va semnala 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate COD GALBEN: 09-06-2025 Intre 08:50 si 10:00 se va semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 15...20 l/mp in Județul Argeş; COD GALBEN: 09-06-2025 Intre 08:35 si 09:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Vâlcea;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Zalău, 11 mar /Agerpres/ - Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj derulează în prezent o anchetă la o firmă de produse lactate din Jibou, dar şi la magazine care au comercializat produsele acesteia, după ce s-a stabilit că cei peste 40 de elevi din Piteşti care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară au consumat brânză de la firma din Sălaj.

"Ieri (joi-n.r.) am început ancheta, în urma notificării DSV Argeş, şi astăzi (vineri-n.r.) continuăm (...) Vom recolta probe, probabil sâmbătă va ieşi unul din rezultate iar al doilea, e posibil să iasă duminică şi luni vom face un comunicat de presă cu concluzii. Noi facem ancheta în tot judeţul, pentru că de la unitatea de producţie s-a distribuit la peste 100 de alte unităţi din Sălaj şi la câteva din judeţul Cluj. În paralel facem anchetă şi în comerţ", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.

Acesta este însă rezervat privind posibilitatea ca brânza din Jibou să fi fost infestată cu bacteria E-coli, subliniind faptul că o contaminare a produselor se poate realiza oriunde pe lanţul de distribuţie. În plus, deşi lotul respectiv a fost de peste două tone, nu au fost semnalate alte probleme decât cele din Piteşti.

"Brânza a fost livrată unui depozit de unde s-a vândut unei firme de catering şi de acolo la copii. Este la a treia mână produs acolo şi contaminarea se putea produce pe tot lanţul, inclusiv de la depozit la firma de catering sau de la catering la bucătăria unde s-a preparat. Dacă era incriminat acest lot, după părerea mea ar fi trebui să apară şi alte probleme. Să vedem, dacă găsim în comerţ, vom face analize la probele respective", a completat Vasile Chindriş.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii I.L. Caragiale înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la unităţi medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului.

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş. AGERPRES/(A - autor: Sebastian Olaru, editor: Diana Dumitru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.