Sibiu: Turiștii britanici și germani, clientela cea mai numeroasă de Revelion, în singurul hotel de gheață din România

 •  Social
555 afişări

Turiștii germani și britanici reprezintă 70% din clienții care și-au rezervat locuri încă de la începutul anului, pentru petrecerea de Revelion în singurul hotel de gheață din România, cel de la Bâlea Lac, în timp ce turiștii români preferă doar să viziteze această inedită clădire, construită la peste 2 000 de metri altitudine în masivul Făgăraș.

2dc986dd-eaca-423a-a2b8-ed338100bad7

"Primele rezervări s-au facut încă de la începutul anului, după Revelion. Aproximativ 70 — 80 % din locuri au fost rezervate de agenții din UK, Germania, și România. Hotelul are 14 camere duble cu pat matrimonial — capacitate totală de 28 locuri. Turiștii se împart in două categorii: cei care dorm in hotel și cei care vin doar să il viziteze. Dintre cei care vizitează, majoritatea sunt români, 80% iar restul sunt turiști străini. Cei care dorm în hotel provin 40 % din UK, 30 % din Germania, 30 % din România și 10 % au alte naționalități", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a Hotel of Ice Bâlea Lac.

O noapte de cazare într-o cameră dublă, în hotelul de gheață de la Bâlea, costă 440 de lei.

De Revelion, în fața hotelului de gheață nu se vor aprinde artificii, pentru că în această zonă turistică există risc de avalanșă. În loc de artificii se vor lansa lampioane.

Turiștii cazați de Revelion în Hotel of Ice vor putea servi câteva preparate, pe farfurii de gheață, iar băuturile alcoolice se vor bea doar din pahare de gheață. În interiorul hotelului de gheață există un bar de gheață și un restaurant, cu mese și scaune de gheață. De altfel și paturile din interiorul camerelor sunt construite din gheață, peste care s-au așezat piei de animale, pături și există saci de dormit.

Din meniul de Revelion fac parte aperitive cu somon afumat, o supă cremă de morcovi cu smântână și crutoane, iar la felul principal se va servi medalion de vită cu cremă de ardei verde și varză de Bruxelles cu piure de cartofi dulci cu rozmarin. Proprietarii hotelului de gheață au pregătit și un meniu vegetarian, pentru turiștii care nu doresc să servească carne de Revelion.

În perioada de Crăciun, peste 2 000 de turiști au vizitat hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Pentru a ajunge aici, fiecare turist trebuie să plătească 60 de lei pentru o cursă dus-întors cu telecabina, singurul mijloc de transport pentru a ajunge de la Bâlea Cascadă, la Bâlea Lac.

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din județul Sibiu. Zăpada măsura 78 de centimetri, miercuri dimineața la Bâlea Lac, unde se înregistrau minus 15 grade Celsius.

AGERPRES/(A,AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Dănuț Pușcașu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres