Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 9 nov /Agerpres/ - Majoritatea românilor consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, cei mai mulţi fiind îngrijoraţi de posibilitatea înrăutăţirii stării de sănătate şi a diminuării veniturilor, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului "Adevărul", în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Astfel, 51,5% dintre respondenţi sunt de părere că direcţia este greşită (faţă de 48,5% în septembrie), 35,9% consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună (faţă de 42,3% în septembrie), iar 12,7% nu ştiu sau nu răspund (faţă de 9,2% în septembrie).

Înrăutăţirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare cu 23,3% dintre opţiuni (faţă de 18,4% în septembrie). Urmează diminuarea veniturilor, cu 16% dintre opţiuni (faţă de 18,6% în septembrie), posibilitatea unui conflict/război în zonă, care îi îngrijorează pe 14,2% dintre respondenţi (faţă de 18,4% în septembrie) şi creşterea preţurilor, cu 13,1% dintre opţiuni (faţă de 9,7% în septembrie).

Potrivit sondajului, sunt îngrijoraţi de posibilitatea pierderii locului de muncă 12,5% dintre români (faţă de 13,2% în luna septembrie). Urmează instabilitatea politică - 8,7% (faţă de 10,5% în septembrie), posibilitatea producerii unor calamităţi naturale cu 5,6% (faţă de 5% în septembrie) şi deteriorarea mediului înconjurător cu 1,5% dintre opţiuni (faţă de 2,6% în septembrie). Pe de altă parte, 4,1% dintre respondenţi se declară îngrijoraţi de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1%.

De asemenea, 49,8% dintre români consideră că în România se trăieşte la fel ca în urmă cu un an (faţă de 50,3% în luna septembrie), 28,1% spun că în ţara noastră se trăieşte mai rău ca în urmă cu un an (faţă de 29% în luna septembrie), iar 19,5% apreciază că aici se trăieşte mai bine decât în urmă cu un an (faţă de 19% în luna septembrie). 2,6% dintre respondenţi nu ştiu sau nu răspund la întrebare (faţă de 1,7% în luna septembrie).

Volumul eşantionului a fost de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. AGERPRES/ (AS - autor: Irinela Vişan, editor: Georgiana Tănăsescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.