COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă COD GALBEN: 24-05-2025 Intre 08:45 si 13:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...60 km/h. in Zona joasă a județului Alba , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ploieşti, 22 iul /Agerpres/ - Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, susţine că lucrările pentru construirea telegondolei care leagă Cota 1400 de domeniul schiabil aflat la Cota 2000 vor fi finalizate în luna decembrie a acestui an, investiţia de aproximativ zece milioane de euro fiind realizată dintr-un credit contractat de primărie.

Oprea a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că au fost demarate lucrările de excavare şi ridicare a stâlpilor care vor susţine instalaţia de transport pe cablu, pentru construirea noii telegondole nefiind necesare defrişări, în condiţiile în care aceasta trece printr-un gol alpin.

"Am luat un credit pentru care s-a garantat cu această investiţie. (...) Este singura telegondolă care se construieşte în acest moment în România şi va fi finalizată în luna decembrie", a spus primarul.

Potrivit unor informaţii furnizate anterior de Primăria Sinaia, staţia inferioară, de îmbarcare pentru schiori şi turişti, a telegondolei care uneşte domeniul schiabil de la Cota 2.000, respectiv Zona Valea Dorului - Valea Soarelui, cu zona Cota 1.400, va fi amplasată la altitudinea de circa 1.433 m, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de staţia superioară a primului tronson.

Staţia superioară, de debarcare, va fi amplasată la circa 160 m sud-est de Vârful Furnica (2.101,31 m), la o distanţă de 240 de metri de staţia superioară a Telescaunului Valea Soarelui, la altitudinea de 2.003 m.

Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1.500 de persoane pe oră pentru sezonul de iarnă.

Telegondola din Sinaia care face legătura între staţiune şi Cota 1.400 a fost inaugurată în anul 2007, valoarea totală a instalaţiei de transport pe cablu fiind de 7,7 milioane de euro, dintre care 2,3 milioane de euro au provenit de la bugetul de stat.

Aceasta a constituit subiectul unui scandal în anul 2011, instalaţia fiind oprită atunci timp de aproximativ şapte luni în condiţiile în care, din cauza unor probleme la unul dintre stâlpii instalaţiei, instalaţia nu a mai fost autorizată de către ISCIR. AGERPRES/(A, AS - autor: Anamaria Toma, editor: Cristian Anghelache)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.