COD PORTOCALIU: 26-06-2025 ora 10 se va semnala val de căldură persistent și intens, caniculă și disconfort termic accentuat COD PORTOCALIU: 26-06-2025 ora 10 se va semnala val de căldură persistent și intens, caniculă și disconfort termic accentuat COD GALBEN: 26-06-2025 ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Timişoara, 29 iun /Agerpres/ - Un gulaş 'fin' ne propune Denes Robert din Dumbrăviţa, pentru că-l prepară cu unt, iar gustul va fi deosebit. Dar după numărul de ardei iuţi pe care-l conţine reţeta, mâncarea se poate numi 'gura de foc'.

Avem nevoie de 1 kg de pulpă (de vită şi de porc), două cepe, piper, usturoi, 1/2 pachet de unt topit, boia dulce şi iute, sare, foi de dafin, puţin oţet, 200 gr roşii decojite, 3 ardei micuţi dar iuţi, 500 gr cartofi, o lingură de făină albă şi 100 gr smântână.

'Se spală carnea, se taie cuburi potrivite şi se piperează. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie mărunt. Untul se încinge în cratiţă şi se prăjesc bucăţile de carne, atât cât să capete puţină culoare aurie. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă să se călească împreună cu carnea. Se adaugă boiaua, sarea, foile de dafin, oţetul, roşiile decojite şi apa fierbinte. Lăsăm la fiert pe foc mic şi nu ne mai uităm la ele un ceas şi jumătate', spune pentru AGERPRES Denes Robert.

Dar nu avem vreme de răgaz. În timpul acesta, spălăm şi curăţăm de seminţe ardeii iuţi şi se taie rondele. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în patru.

După o oră de fiert, se adaugă ardeii iuţi în gulaş, iar cu un sfert de ceas înainte ca mâncarea să fie gata adăugaţi şi cartofii.

Se amestecă făina cu puţină apă şi smântână şi se adaugă gulaşului. În final, se mai gustă şi se adaugă sare şi piper, după gust. Se pune în farfurii mari, pentru că o aşa minunăţie se va mânca până la ultima lingură. AGERPRES/(AS - autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.