COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 21 apr /Agerpres/ - În cadrul Programului Operaţional Capital Uman /POCU/ va exista o monitorizare pe fiecare pachet investiţional şi pe fiecare axă, nu numai pentru câte persoane vor urma cursuri de calificare, ci şi pentru câte persoane se vor angaja, a declarat, marţi, la oconferinţă pe tema fondurilor europene, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

'Următorul Program Operaţional Capital Uman se adresează tuturor românilor. În ceea ce priveşte mărimea programului, acesta este cu 24% mai mare decât Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/, respectiv fonduri alocate de 5 miliarde de euro, din care 4,36 miliarde sunt fonduri nerambursabile, devenind, astfel, cel mai mare angajator din România. De asemenea, 20% din valoarea acestui program va fi destinată incluziunii sociale şi eradicării sărăciei. Pentru noua etapă de finanţare, până în 2020, va exista o monitorizare pe fiecare pachet investiţional şi pe fiecare axă, nu numai pentru câte persoane vor urma cursuri de calificare, ci şi pentru câte persoane se vor angaja. În privinţa pieţei forţei de muncă, pentru POCU am stabilit ţinte, astfel încât să avem şi un target de angajare, nu numai de pregătire profesională', a afirmat Plumb.

Ministrul Muncii a menţionat că, în noul exerciţiu financiar, este pentru prima dată când România va avea pachete de măsuri integrate şi prin care se urmăreşte utilizarea de scheme de grant global pentru antreprenoriat.

'Utilizarea fondurilor structurale de coeziune până în 2020 va ajuta mult la dezvoltarea României, pentru că avem nevoie de acest lucru. Priorităţile pe care Guvernul le are în ceea ce priveşte piaţa forţei de muncă sunt relaţionate cu creşterea ratei de ocupare a tinerilor. Este pentru prima dată când avem pachete de măsuri integrate şi vizăm să utilizăm scheme de grant global pentru antreprenoriat, precum şi, pentru prima oară, instrumente financiare noi, astfel încât să se susţină prin microcredite şi garanţii spiritul antreprenorial. Cred că toate aceste elemente de noutate vor face ca, prin implementarea acestui program operaţional, să ne atingem ţintele asumate în ceea ce priveşte creşterea ratei de ocupare şi a scoate din sărăcie 580.000 de peroane. În spatele obiectivelor văd întotdeauna oamenii', a subliniat Rovana Plumb.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a anunţat, la finele săptămânii trecute, lansarea Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, alocarea financiară a acestuia fiind de peste 4,3 miliarde euro.

POCU a fost aprobat de Comisia Europeană pe 25 februarie 2015. Acesta are o alocare financiară de 4,326 miliarde euro din care 105,9 milioane euro din "Iniţiativa Locuri de Muncă pentru Tineret", iar 4,220 miliarde euro din Fondul Social European.

Potrivit datelor MFE, programul stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada de programare 2007 - 2013. Programul va contribui la atingerea obiectivului general al Acordului de Parteneriat (AP 2014 - 2020) - implicit al fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii din România şi anume de a reduce disparităţile de dezvoltare economică şi socială dintre România şi statele membre ale UE.

POCU este structurat pe şapte axe prioritare, respectiv trei dedicate domeniului ocupării, două pentru incluziune socială, una pentru educaţie şi una pentru asistenţă tehnică.AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.