COD GALBEN: 04-05-2025 ora 18 Intre 18:45 si 19:45 se va semnala Local, averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Covasna; COD GALBEN: 04-05-2025 ora 18 Intre 18:10 si 19:30 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze de 50...70 km/h, izolat grindină, averse care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bruxelles, 24 mar /Agerpres/ - Cu o rată este de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, România este depăşită doar de Letonia (106 de persoane decedate/un milion de locuitori) în rândul statelor membre UE în ceea ce priveşte numărul de morţi din accidente rutiere în 2014, informează un document publicat marţi de Comisia Europeană.

Media la nivelul UE este de 50,5 persoane decedate/un milion de locuitori, iar Malta, Olanda, Suedia şi Marea Britanie continuă să raporteze cele mai mici rate de decese din accidente rutiere, cu mai puţin de 30 de persoane decedate/un milion de locuitori. La polul opus patru ţări (Bulgaria, Lituania, România şi Letonia) raportează peste 90 de persoane decedate/un milion de locuitori.

Executivul comunitar atrage însă atenţia că după doi ani de scădere semnificativă a numărului de persoane care au decedat în accidente rutiere pe drumurile europene, cifrele pentru anul trecut sunt dezamăgitoare. În 2014, comparativ cu 2013, numărul de decese din accidente rutiere a scăzut cu aproximativ 1% după scăderi de 8% în 2012 şi 2013. Situaţia este similară în cazul României, unde numărul de morţi din accidente rutiere a scăzut cu 24% între 2010 şi 2014 şi cu doar 2% între 2013 şi 2014.

'Este greu de acceptat că aproape 70 de europeni mor zilnic pe drumurile noastre şi mult mai mulţi sunt grav răniţi. Cifrele publicate astăzi ar trebui să fie un semnal de alarmă. Trebuie să ne extindem eforturile în următorii ani pentru ca să putem atinge ş ţinta propusă la nivelul UE privind înjumătăţirea numărului de decese rutiere până în 2020', a declarat comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc.

Un număr total de 25.700 de decese rutiere au fost raportate în 2014 în cele 28 de state membre UE. Chiar dacă este vorba de o cifră mai mică cu 18,2% (5.700 decese) comparativ cu 2010, ţinta de înjumătăţirea numărului de decese rutiere nu a fost atinsă. Cu toate acestea unele ţări au făcut progrese peste media din UE în ceea ce priveşte îmbunătăţirea siguranţei rutiere, în special Grecia, Portugalia, Spania, Danemarca, Croaţia, Malta, Ciprus şi România (scădere de 24%).AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.