Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 21 /Agerpres/ - Preşedintele Federaţiei Editorilor din România, Mihai Penescu, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la licitaţia privind manualele şcolare, că "un grup de interese a dat un tun de 30-50 milioane euro".
El a spus că licitaţia reprezintă "o lovitură banditească".
"Ce se întâmplă cu această licitaţie este o scenă la care asistăm de peste 20 de ani. Un grup de interese a dat un tun de 30-50 de milioane de euro reprezentând valoarea auxiliarelor. Licitanţii câştigători au oferit un preţ foarte mic. Profitul vine din monopolul asigurat de auxiliare. Un monopol instalat foarte clar, cu ostentaţie, împotriva legii", a spus Penescu.
El a acuzat MEN că ar fi schimbat "din două în două zile regulamentele" privind manualele şcolare.
"Totul a fost făcut cu premeditare, reprezintă o lovitură banditească. Este vorba de un grup care lucrează corelat", a adăugat reprezentantul FER.
Reprezentantul Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu, a susţinut că nu există o politică în ceea ce priveşte educaţia.
"Învăţământul este la pământ la noi în mod coerent. În sistemul acesta de coerenţă negativă intră şi lefurile profesorilor. Profesorii sunt foarte slab pregătiţi. Manualele sunt mizerabile, prost alese după un criteriu scandalos - al celui mai mic preţ. Regulile de joc nu sunt aceleaşi pentru toţi jucătorii. Arbitrii nu arbitrează corect. Plata contestaţiei este un jaf de zile mari. Se constată trufia organizatorului care are regulile în mână şi joacă cum vrea. Nu ştim cine evaluează, ce pregătire are, ce nume are. Nu ştim cine ne-a evaluat. De ce nu s-a respectat calendarul?", a adăugat Liiceanu.
Directorul executiv Ascendia Design, Cosmin Mălureanu, a afirmat că în cadrul procedurilor au fost descalificate 66 din cele 75 de oferte depuse.
"Au fost folosite instrumente de evaluarea ilegale. Comisia a acceptat oferte suspecte de dumping. Am constatat descalificarea ofertelor pe criterii tehnice triviale. Ne-am lovit de refuzul furnizării propriei fişe de evaluare a ofertanţilor. Au fost modificate rezultatele iniţiale. Licitaţia a fost profund viciată. Licitaţie trebuie reluată", a declarat Mălureanu. AGERPRES/(AS/A - autor: Roberto Stan, editor: Cristina Tatu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.