Modifică dimensiunea fontului:
Braşov, 1 aug /Agerpres/ - Tiroliana de la Canionul 7 Scări, în lungime de 2,1 kilometri va fi inaugurată la jumătatea acestei luni, a declarat pentru AGERPRES Popa Cristian, şeful Serviciului Investiţii al Regiei Pădurilor Săcele, care administrează acest obiectiv.
Tiroliana pleacă din Canion şi urmează drumul forestier trecând pe lângă cabană, traversând apoi pârâul Şapte Scări.
"Lucrările sunt executate în proporţie de 85%. Noi am dorit să inaugurăm tiroliana la începutul lunii august, dar vremea nefavorabilă ne-a împiedicat, având în vedere că cea mai mare parte a lucrărilor se execută în copaci. Cablurile s-au întins, acum lucrăm la cele două terase, superioară şi inferioară. Investiţia costă 98.000 de lei, bani din fondul Regiei Pădurilor Săcele", a spus vineri Cristian Popa.
El a adăugat că tiroliana va fi încă un element care va atrage turiştii, a căror număr a crescut considerabil de anul trecut, luna noiembrie, când Canionul 7 Scări a fost redeschis, după reabilitarea totală a acestuia.
Cristian Popa a afirmat că până în prezent peste 20.000 de turişti au vizitat Canionul 7 Scări, fiind weekend-uri şi cu câte 1.000 de turişti. 30% dintre turiştii care au ajuns în acest loc deosebit au fost străini, care au fost deosebit de impresionaţi de frumuseţea Canionului, dar şi de siguranţa cu care poate fi vizitat după ce a fost reabilitat.
"Probabil că anul viitor vor mai construi o tiroliană pentru că numărul turiştilor este într-o continuă creştere. Tot anul viitor dorim să reamenajăm şi cascada Tamina, să reabilităm scările şi pasarelele care traversează zona în care se află cascada Tamina, pentru că acum sunt într-o avansată stare de degradare. După aceea vom face un circuit al zonei pentru turiştii care vin să ne viziteze. Ar fi vorba despre o investiţie de peste 300.000 de lei, banii de la Regia Pădurilor Săcele. Fără modernizări şi investiţii nu putem atrage turiştii. Siguranţa turiştilor care vizitează Canionul 7 Scări este de 100% după ce a fost reabilitat anul trecut, când scările de metal au fost înlocuite cu altele noi din oţel zincat, investiţie de 330.000 de lei. Din aceste fonduri s-a modernizat şi cabana din apropiere şi s-a amenajat locul de picnic din zonă", a menţionat Cristian Popa.
Accesul până la baza Canionul 7 Scări care se află pe partea vestică a Masivului Piatra Mare se face din DN1, zona Dâmbul Morii, pe un drum marcat care se parcurge în 45 de minute, de 2,8 kilometri.
Un canion săpat de ape în calcare jurasice, lung de 160 de metri, la o altitudine de 995 de metri.. Străbaterea canionului se face printr-un sistem de scări şi pasarele, nouă la număr. Canionul este destul de înalt, foarte îngust, iar căderile de apă sunt paralele cu scările pe care urcă turiştii, ceea ce oferă o privelişte absolut unică. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii, iar închirierea unui echipament complet costă cinci lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii. AGERPRES/(AS - autor: Jana Pintili)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.