COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Braşov, 4 iul /Agerpres/ - Pietrele lui Solomon, un loc foarte cunoscut de braşoveni pentru petrecerea timpului liber, e o zonă de interes turistic situată într-un splendid amfiteatru natural, la marginea municipiului Braşov, iar peisajul pe cât de sălbatic pe atât de frumos, invită la petrecerea a câteva ore aici.
Zona impresionează prin stâncile înalte care ai impresia că se prăbuşesc când treci pe lângă ele, fiind situată în partea de Sud-Vest a cartierului Schei, cel mai vechi cartier al Braşovului, lângă drumul care face legătura cu Poiana Braşov. Nu există braşovean care să nu fi ajuns măcar odată la Pietrele lui Solomon, care se află în partea Nord-Vestică a Masivului Postăvarul, între Muntele Tâmpa şi Rezervaţia naturală Ştejărişul Mare, fiind străbătute de râul Valea cu apă.
Legenda spune că numele acestor stânci vine de la un rege maghiar, Solomon, care în fuga lui de urmăritori ar fi sărit cu calul peste valea ce străbate cele două stânci, regele scăpând cu viaţă, iar duşmanii săi au căzut în prăpastie. Bătrânii din Schei spun că Pietrele lui Solomon sunt doi munţi peste care un rege a încercat să sară cu calul.
Zona de la Pietrele lui Solomon este considerată o zonă balneo-curativă cu efecte foarte bune asupra bolilor de inimă, datorită aerului bogat în oxigen şi a atmosferei ionizate negativ. Stâncile de la Pietrele lui Solomon sunt preferate de alpinişti pentru escaladă, pentru că pot fi parcurse trasee cu diverse grade de dificultate.
Valea de la marginea muntelui este amenajată cu grătare în piatră, mese şi bănci din lemn masiv, dar şi un loc de joacă pentru copii. De la Pietrele lui Solomon, pe un drum forestier, uşor de parcurs, cu multă umbră, se ajunge în Poiana Mică, după care tot prin pădure, în Poiana Braşov.
Parada Junilor care are loc în fiecare an pe stăzile din centrul vechi al Braşovului în Duminica Tomii se termină cu un maial la Pietrele lui Solomon, unde fiecare dintre cele şapte grupuri de Juni are masa proprie, unde petrec până seara târziu.
În vecinătatea acestei zone turistice se află câteva obiective turistice de interes cum sunt: Biserica Sf.Nicolae construită în anul 1495, în vecinătatea căreia se află mormântul marelui diplomat român Nicolae Titulescu, şi Muzeul Primei Şcoli Româneşti. De asemenea, Poarta Ecaterinei, construită în secolul al XVI-lea, între Bastonul Fierarilor şi Bastionul Ţesătorilor, cu rol principal de acces al locuitorilor din Schei, în Piaţa Sfatului.
Turiştii care se află în centrul Braşovului şi doresc să ajungă mai repede în acest loc pot lua autobuzul pe traseul Livada-Poştei-Pietrele lui Solomon. AGERPRES / (AS - autor: Jana Pintili, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.