Personalul DSPI, felicitat de ministrul Duşa pentru modul în care îşi face datoria

 •  Social
110 afişări

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat marţi la ceremonia dedicată aniversării Detaşamentului Special de Protecţie şi Intervenţie din cadrul ministerului, prilej cu care a felicitat personalul DSPI pentru modul în care îşi face datoria, atât pe plan intern, cât şi extern.

a3816143-96d4-43a4-b7e0-b367c641ffe9

Potrivit unui comunicat al MApN, Duşa a precizat că în cei 15 ani de la înfiinţare militarii DSPI şi-au îndeplinit cu profesionalism misiunile.

"DSPI a acţionat pentru asigurarea securităţii factorilor umani şi materiali din responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi a unor evenimente politico-militare şi militare de înaltă vizibilitate organizate în ţara noastră, precum Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre NATO, Rusia şi Ucraina, Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice sau Conferinţa Comitetului Militar al NATO. De asemenea, unitatea contribuie la efortul asumat de Ministerul Apărării Naţionale în cadrul misiunilor internaţionale din teatrele de operaţii", a spus ministrul Apărării, potrivit sursei citate.

În cadrul ceremoniei, a fost prezentat un exerciţiu demonstrativ şi a fost organizată o expoziţie statică.

Detaşamentul Special de Protecţie şi Intervenţie a fost înfiinţat la 1 septembrie 1998 cu denumirea de Detaşamentul de protecţie şi pază.

Unitatea a primit, în anul 2008, prin decret prezidenţial, Drapelul de luptă. Tot atunci, structura a primit distincţia Emblema de onoare a informaţiilor pentru apărare, ca element de recunoaştere a meritelor şi eforturilor deosebite depuse de-a lungul existenţei în îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor încredinţate. AGERPRES/(AS - autor: Mirela Bărbulescu, editor: Mihai Simionescu)

Etichete:

Comentează


Articole recomandate


Noul Agerpres