COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Dubai, 18 feb /Agerpres/ - Oamenii trebuie să devină cyborgi dacă vor să rămână relevanţi într-un viitor dominat de inteligenţa artificială (AI). Acesta a fost cel mai recent avertisment făcut de antreprenorul şi programatorul miliardar Elon Musk la un mare eveniment desfăşurat la Dubai, relatează The Guardian.
 
Vizionar capricios pentru unii, personaj "şocant" pentru alţii, americano-canadianul de origine sud-africană Elon Musk, nu lasă pe nimeni indiferent. Patron, între altele, al companiilor Tesla şi SpaceX, miliardarul în vârstă de 45 de ani aruncă o privire în viitorul nostru, care în viziunea lui nu arată deloc reconfortant. În ultimul său discurs pronunţat la World Government Summit din Dubai, la 13 februarie, aproape lansează un ultimatum: dacă omul nu poate bate maşina, cel mai bine este să devină una.

Musk a susţinut că, întrucât inteligenţa artificială devine mai sofisticată, aceasta va conduce la şomaj în masă. "Vor fi tot mai puţine locuri de muncă pe care un robot să nu le poată face mai bine" decât omul, a declarat el la World Government Summit.

"Inteligenţa artificială ar putea eradica umanitatea, şi asta mai repede decât am putea crede. Este o situaţie periculoasă", a avertizat Elon Musk în faţa a peste 4.000 de persoane.

Nu este prima dată când Musk vorbeşte despre nevoia oamenilor de a evolua, aceasta fiind o temă constantă a discuţiilor sale cu privire la modul în care societatea să poată facă faţă ameninţării perturbatoare a AI.

Dacă oamenii doresc să continue să adauge valoare economiei, ei trebuie să-şi crească abilităţile printr-o "simbioză a inteligenţei umane şi a celei artificiale". Dacă nu reuşim să facem acest lucru, vom risca să devenim "pisici de casă" ale inteligenţei artificiale, a avertizat Elon Musk, care a iniţiat proiectul Hyperloop (sistem de transport ultrarapid) şi i-a inspirat pe scenariştii filmului ştiinţifico-fantastic Iron Man.

Musk spune că lucrează la o ''dantelă neuronală" injectabilă, asemenea unei plase, care se potriveşte pe creier pentru a-i da capacităţi de calcul digitale.

Până în prezent, interfeţe creier-calculator au fost utilizate pentru sarcini relativ simple, în principal, pentru a restabili controlul motor pentru pacienţii paralizaţi şi pentru a permite comunicarea pentru pacienţii complet paralizaţi cu leziuni cerebrale care îi împiedică să comunice verbal sau prin gesturi, aminteşte The Guardian.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.