COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 3 feb /Agerpres/ - Planeta Marte ar putea fi gazda unora dintre cei mai vechi vulcani din sistemul nostru solar, conform unor noi analize asupra unui fragment de meteorit marţian care a fost descoperit în Africa în 2012, conform unui material publicat joi de UPI.com.

Echipa de cercetători, care a studiat multe fragmente de meteoriţi de-a lungul anilor, a analizat şi fragmentul de meteorit denumit Northwestern Africa 7635.

Majoritatea meteoriţilor au ajuns pe Terra în urmă cu un milion de ani, când un obiect de dimensiuni mari a lovit planeta Marte, generând dislocarea unei cantităţi semnificative de roci, din care mare parte erau de provenienţă vulcanică.

Cercetătorii care au analizat Northwestern Africa 7635 au stabilit că este un fragment de rocă vulcanică marţiană şi că ar fi fost fasonată în urmă cu 2,4 miliarde de ani. Au mai fost găsite anterior 11 fragmente similare de meteorit care aveau o compoziţie chimică similară. Toate fragmentele au fost găsite în aceeaşi pătură terestră a Terra, sugerând că au fost desprinse din Marte şi au căzut pe Terra în acelaşi timp.

''Observăm că provin dintr-o sursă vulcanică similară'', a declarat Tom Lapen, profesor de geologie la University of Houston. ''Ţinând cont de faptul că aceste fragmente au acelaşi timp de desprindere, putem concluziona că acestea provin dintr-o locaţie comună de pe Marte'', conform aceluiaşi Tom Lapen care a detaliat alături de colegii săi analiza asupra fragmentului Northwestern Africa 7635 în revista de specialitate Science Advances.AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.