COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 06:25 si 08:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona depresionară a județului Covasna , respectiv zona localităților, Județul Harghita, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 18 ian /Agerpres/ - Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a postat online o vastă arhivă de documente declasificate, circa 12 milioane, care includ date despre crimele de război ale naziştilor, criza rachetelor din Cuba, Proiectul Stargate - telepatia umană, relatări OZN şi multe altele, scrie engadget.com.

În 1995 preşedintele SUA Bill Clinton a cerut CIA să declasifice toate documentele cu valoare istorică care aveau cel puţin 25 de ani vechime. Documentele postate online pe site-ul CIA pot fi consultate în versiunea integrală la sediul US National Archives din Washington DC.

Pentru accesarea facilă a bazei online de documente declasificate, cei de la CIA au creat instrumentul online de căutare CREST (CIA Records Search Tool) în anul 2000, însă prin intermediul acestuia se pot identifica titlurile şi tematica în care se încadrează documentele. În 2014, organizaţia nonprofit în domeniul jurnalismului MuckRock a cerut CIA, în baza legii Freedom of Information Act (FOIA), să posteze online toate documentele, însă agenţia a răspuns că acest lucru ar presupune o durată de timp de până la şase ani, necesară pentru scanarea tuturor documentelor.

Potrivit Buzzfeed, jurnalistul Michael Best a pornit o campanie pentru strângerea de fonduri pentru copierea manuală, respectiv scanarea tuturor documentelor. În cele din urmă cei de la CIA au acceptat anul trecut să posteze online întreaga arhivă. "Marile secrete" rămân însă... secrete: Directorul pentru gestionarea informaţiei din cadrul CIA, Joseph Lambert, a declarat că agenţia a verificat întreaga colecţie înainte de publicare şi nu au fost reclasificate documentele.

În documentele declasificate există foarte mult material pentru istorici care pot trata teme diferite de cercetare. Arhivele acoperă evenimente în perioada 1940-1990, incluzând detalii despre plecările criminalilor de război din Germania nazistă, tunelul de un sfert de milă de sub Berlin pentru interceptarea convorbirilor telefonice ale sovieticilor, buletinele interne de informaţii, memorandumuri ale foştilor directori ai CIA, rapoarte despre OZN-uri şi multe altele.AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Codruţ Bălu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.