COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 06:00 si 09:00 se va semnala Local și temporar ceață, care determină vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona continentală a județului Constanta , respectiv zona localităților, Zona continentală a județului Tulcea , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 05:45 si 09:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Ialomiţa , Județul Ilfov;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 6 dec /Agerpres/ - Un astronaut de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) a fotografiat acest apus de Soare care incendiază Atlanticul de sud. O parte din suprafaţa Pământului este deja scufundată în beznă, lumina roşiatică a apusului, formaţiunile de nori surprinse şi unghiul din care a fost realizată această fotografie o transformă în genul de imagine memorabilă despre care le place să vorbească astronauţilor.

Nuanţele fine de albastru mai deschis şi mai închis trădează numeroasele straturi ale atmosferei. Stratul cel mai de jos, linia portocaliu-maronie unde se află norii, praf şi fum este numită de specialişti troposferă şi este stratul atmosferic în care se produc fenomenele meteorologice cu care ne confruntăm zilnic. Fumul şi particulele de praf din atmosferă conferă puternica culoare roşiatică a apusurilor.

Astronauţii de la bordul ISS pot observa câte un astfel de apus de Soare la aproape 90 de minute, adică în medie 16 răsărituri şi 16 apusuri pe zi.

Această fotografie a fost realizată la 27 octombrie 2016 cu un aparat digital Nikon D4, cu lentile de 240 milimetri, de unul dintre astronauţii din cadrul Expediţiei 49. Imaginea a fost prelucrată pentru îmbunătăţirea contrastului şi au fost eliminate artefactele produse de lentilă.AGERPRES/(AS - autor: Codruţ Bălu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.