Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Geneva, 23 nov /Agerpres/ - China a rămas şi în 2015 lider mondial la capitolul cereri de brevete, cu peste un milion de astfel de documente înregistrate la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), depăşind cifra cumulată a cererilor de brevete depuse de inventatorii americani şi japonezi, a anunţat miercuri OMPI, informează AFP.

Potrivit unui raport anual al OMPI, în 2015 la nivel mondial au fost depuse un număr record de 2,9 milioane de cereri de brevete, în creştere cu 7,8% comparativ cu 2014. Inventatorii chinezi au depus 1,010 milioane cereri de brevete, urmaţi de americani (526.296) şi japonezi (454.285). Însă, în timp ce în China numărul de cereri de brevete a crescut cu 18,7% în ritm anual, în SUA a crescut cu 1,8% iar în Japonia a scăzut cu 2,2%.

Este pentru prima dată în istorie când o ţară a depăşit într-un an pragul de un milion de cereri de brevete înregistrate. "Aceasta reflectă evoluţia economiei chineze", a declarat directorul general al OMPI, Francis Gurry.

Pe sectoare de activitate, informatica (7,9%) a fost domeniul unde au fost depuse cel mai mare număr de cereri de brevete, urmată de maşinile electrice (7,3%) şi comunicaţiile digitale (4,9%). De asemenea, în 2015 au fost acordate la nivel mondial aproximativ 1,24 milioane brevete, ceea ce duce la 10,6 milioane numărul de brevete în vigoare.

În ceea ce priveşte mărcile înregistrate, în 2015 au fost depuse un număr de şase milioane de cereri pentru atribuirea unei mărci înregistrate, în creştere cu 15,3% comparativ cu 2014, ceea ce reprezintă cea mai puternică creştere anuală de după 2000. Din numărul total de cereri, aproape jumătate (2,83 milioane) au venit din China, urmată de departe de SUA (517.297 cereri). Pe parcursul anului trecut la nivel global au fost înregistrate aproximativ 4,4 milioane de mărci, creştere de 26,6% în ritm anual.

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale este una dintre agenţiile specializate ale Naţiunilor Unite. OMPI a fost creată în 1967 cu scopul declarat de a încuraja activitatea creatoare şi promovarea proprietăţii intelectuale oriunde în lume. AGERPRES/(AS - autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.