Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 6 oct /Agerpres/ - Utilizatorii români de Internet au experimentat, în primul semestru al anului, viteze medii reale de 27,72 Mbps pentru download date Internet mobil, respectiv 75,07 Mbps pentru download date Internet fix, reiese din rezultatele efectuate prin aplicaţia Netograf.ro, citate într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în prima jumătate a anului 2016, utilizatorii români au experimentat la nivel naţional viteze medii reale de 27,72 Mbps pentru download date Internet mobil, din care: 25,79 Mbps pentru conexiunile de tip indoor şi 36,38 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor.

De asemenea, vitezele medii pentru download date internet fix au fost de 75,07 Mbps (114,46 Mbps pentru conexiunile prin fir şi 46,05 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Comparativ, Raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la Internet pentru anul 2015 arată că utilizatorii din România au experimentat, anul trecut, la nivel naţional, viteze medii de 19,22 Mbps download date Internet mobil şi 53,22 Mbps download date Internet fix.

Statisticile pentru internet fix şi mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 120.000 de teste efectuate de utilizatori în primul semestru al anului 2016, dintre care aproximativ 97.000 au fost validate şi utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale.

ANCOM realizează trimestrial, prin intermediul aplicaţiei Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de Internet fix şi mobil în România, printre care şi vitezele medii de descărcare a datelor, aşa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a folosit aplicaţia pentru măsurători, separate în funcţie de operator.

Netograf.ro este aplicaţia de monitorizare şi evaluare a calităţii serviciului de acces la internet, dezvoltată de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor din România un instrument independent (nu depinde de serverele puse la dispoziţie de furnizori şi/sau de amplasarea acestora), obiectiv (prezintă calitatea serviciului de acces la internet aşa cum este ea experimentată de utilizatori, aceasta măsurându-se în raport cu un punct unic pentru toţi utilizatorii de servicii de acces la internet din România) şi gratuit.

Aplicaţia este uşor de utilizat şi oferă rezultate imediate şi corecte. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obţinute pot fi analizate şi comparate în contextul statisticilor publicate trimestrial, prin accesarea butonului 'Informaţii suplimentare', imediat după efectuarea testului.AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.