COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Madrid, 15 iul /Agerpres/ - Un părinte din trei afirmă că internetul îl izolează de copiii săi, iar unul din cinci apreciază că noile tehnologii sunt o cauză de tensiuni familiale, potrivit unui sondaj de opinie realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky Lab, relatează EFE.

Conform acestui studiu realizat pe un eşantion de 3.700 de familii din şapte ţări, 21% dintre părinţi şi 22% dintre copii cred că dispozitivele conectate la internet provoacă o ambianţă ostilă în nucleul familial.

Sondajul de opinie, efectuat în rândul unor familii din Statele Unite, Franţa, Spania, Italia, Regatul Unit, Germania şi Rusia ai căror copii au vârste cuprinse între 8 şi 16 ani, arată că şi comportamentul copiilor faţă de părinţi s-a schimbat din cauza noilor tehnologii.

Înainte, copiii se adresau părinţilor când aveau vreo îndoială, acum însă 23% dintre ei consultă mediul online în loc să vorbească cu părinţii.

Aproape jumătate dintre părinţi (42%) nu sunt "prieteni" ai copiilor lor în reţelele de socializare şi 18% dintre copii argumentează că ar fi "incomod" ca părinţii lor să se numere printre "prieteni".

Discrepanţele dintre membrii familiei se acutizează când folosesc acelaşi dispozitiv informatic.

O treime dintre părinţi se plâng că fiii lor au dereglat sau au infectat cu un virus un dispozitiv în timp ce navigau, iar 24% au fost nevoiţi să plătească pentru ceva ce copilul a cumpărat sau a descărcat de pe internet.

Pe de altă parte, 13% dintre tineri se plâng că părinţii au dereglat un aparat electronic, iar 16% se plâng că le-au şters unele date în mod accidental.

În urma acestor rezultate, Andrei Mochola, director în cadrul Kaspersky Lab, le-a recomandat părinţilor un "dialog continuu despre cum să detecteze şi să răspundă potenţialelor pericole de pe internet" şi să se pună de acord cu copiii lor pentru a stabili reguli "de bază" privind navigarea.AGERPRES/(AS - autor: Pepa Siţa, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.