Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 24 feb /Agerpres/ - NASA a anunţat că un meteorit masiv s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic la începutul acestei luni, cu o forţă echivalentă cu cea a unei bombe atomice, însă nimeni nu a avut vreun indiciu că acest lucru s-a întâmplat, relatează publicaţia Huffington Post.

În pofida faptului că a avut o putere de distrugere similară cu cea a bombei de la Hiroshima (în jur de 13.000 de tone de TNT), acest meteorit era de fapt foarte mic. El a explodat deasupra Oceanului Atlantic de Sud la 6 februarie.

Prin comparaţie, meteoritul de la Chelyabinsk care s-a prăbuşit în 2013 avea, potrivit relatărilor, o greutate de circa 10 de tone şi a eliberat echivalentul energetic a 500.000 de tone de TNT.

Contrar reprezentării hollywoodiene a meteoriţilor, foarte rar impactul este cel care produce cele mai multe daune colaterale. În cea mai mare parte a cazurilor, acestea se produc din cauza energiei eliberate atunci când meteoritul intră în atmosferă.

Intrând în atmosfera pământului cu o viteză de peste 33.000 de mile pe oră, aceste obiecte se vor supraîncălziri, se vor comprima şi apoi "vaporiza" cu mulţi kilometri deasupra suprafeţei Pământului.

Acesta este procesul care generează uriaşa eliberare de energie şi care, în cazul meteoritului din Chelyabinsk, a spulberat aproape toate ferestrele dintr-un oraş şi a dus la rănirea a mii de oameni.

Asemenea fenomene se întâmplă în medie de mai multe ori pe an, iar cele mai multe rămân neobservate, a explicat Phil Plait, un blogger specializat în astronomie.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.