COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 06:25 si 08:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona depresionară a județului Covasna , respectiv zona localităților, Județul Harghita, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Tokyo, 19 aug /Agerpres/ - Grădina zoologică din Tokyo va încerca în această toamnă să obţină reproducerea uneia din ursoaicele sale panda gigant prin inseminare artificială - procedură complexă reuşită cu succes de centru ultima oară în urmă cu 30 de ani, au informat miercuri mass-media locale citate de EFE.

Grădina zoologică Ueno (nordul capitalei nipone) a a reuşit să obţină trei pui din această specie prin reproducere asistată în perioada 1985 şi 1988. În 2013 perechea de urşi panda formată din femela Shin Shin şi masculul Li Li dio au conceput un ursuleţ prin reproducere naturală, însă puiul a murit la opt zile.

După ce au observat că cei doi urşi nu s-au mai împerecheat în primăvara anului 2014 şi 2015, conducerea parcului a decis să o insemineze artificial pe Shin Shin, toamna aceasta, cu lichid seminal de la ursul Li Li, a declarat un membru al conducerii centrului ziarului nipon Yomiuri.

Inseminarea artificială a urşilor panda se realizează în perioadă limitată de timp când ursoaicele sunt fertile - câteva zile peste circa două săptămâni -, iar parcul a avut până acum nouă tentative nereuşite între 1994 şi 2004.

Shin Shin şi Li Li, marile atracţii ale parcului Ueno, au fost donaţi de China în februarie 2011, suscitând mari aşteptări, având în vedere că oraşul nu mai avea niciun exemplar din aprilie 2008.

Ursul panda uriaş este unul din animalele aflate în cel mai mare pericol de extincţie ca urmare a dificultăţii de a se reproduce - problemă derivată din pierderea habitatului şi a endogamiei.

Se crede că circa o mie de urşi panda gigant trăiesc în prezent în libertate, în principal în pădurile din provinciile chineze Sichuan, Shanxi y Gansu, şi aproximativ 300 în captivitate în întreaga lume.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Lelia Bretan)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.