COD GALBEN: 12-05-2025 Intre 00:30 si 06:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau chiciurei. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Singapore, 5 aug /Agerpres/ - Între genetică şi preferinţele politice ar exista o legătură, după cum susţin autorii unuio studiu publicat marţi în revista British Royal Society, informează AFP.

De mai mulţi ani, se conturează ideea că factori biologici cum ar fi genele ne pot influenţa parţial ideile politice, această posibilitate pasionându-i deopotrivă pe politologi, psihologi şi marele public.

Cele mai multe dintre caracteristicile noastre, cum ar fi culoarea pielii sau talia, depind de genomul nostru. Dar dacă ar exista o genă a votului de stânga sau de dreapta?

Această posibilitate a fost studiată de un grup de cercetători de la Universitatea din Singapore. Aceştia au studiat genomul unui număr de 1.771 de studenţi din universitatea menţionată, aparţinând grupului etnic Han, grup etnic principal în China (pentru a avea un grup genetic cu caracteristici similare). Ei au anunţat că rezultatele au scos în evidenţă o legătură între genetică şi ideile politice.

Potrivit cercetătorilor, gena DRD4, care joacă un rol în transmiterea dopaminei, poate fi implicată în alegerile noastre politice, în special la femei. Dopamina influenţează funcţiile neurologice, cum ar fi memoria, învăţarea, creativitatea.

Afinităţile noastre politice ar putea fi astfel legate de această genă, susţin autorii studiului

Zeci de studii anterioare au stabilit deja o legătură puternică între opinia politică şi unele dintre trăsăturile noastre de personalitate. Astfel, conservatorii, care au tendinţa de a dori ordine şi o viaţă structurată, ar fi mult mai coerenţi în modul în care iau decizii. Liberalii, în schimb, ar dovedi o mai mare toleranţă faţă de ambiguitate şi complexitate şi s-ar adapta mai uşor la circumstanţe neprevăzute.

Cu toate acestea, studiul temperează aceste rezultate, menţionând că tendinţele politice ale fiecăruia depind şi de factori conjuncturali şi educaţionali. "Toţi aceşti factori trebuie să fie luaţi în consideraree pentru a înţelege diferitele sensibilităţi politice", subliniază cercetătorii, notând în acelaşi timp că "biologia nu poate fi ignorată".AGERPRES/(autor: Constanţa Niţă, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.